Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Sıkıntılarımızı Atmak İçin

Başlatan Asfa, 07 Şubat 2008, 14:03:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Günbatımı

Tuğra, harika bir paylaşım. Allah razı olsun.

Ben de zaman zaman düşünürüm: Dinini korumak uğruna zamanında ne çileler çekilmiş... Bizler, çıtkırıldımlar hiç dayanabilir miydik o eziyetlere? Bugün bir düşman çıkagelip, silahı dayayıp "Ya dinin ya canın!" dese... Ahh, cevabı düşünmek bile istemiyorum.

Zamanında bir kadeh şarabı içiremedikleri için kılıçtan geçirdikleri müslümanların günümüz versiyonuna bakalım bir de... Yine zamanında zalim şahların kralların karşılarında raks etmeye zorlanan kadınlar, bunu yapmadıklarından zindanlarda işkencelere maruz kalırken, günümüzde dansözlerden geçilmiyor.

Kahramanmaraşta, işgalci bir askerin bir Türk kadınının peçesini açtığı için canı pahasına onu öldüren Sütçü İmam ve onun gibi vatanı, namusu uğruna can vermiş nice şehitler bu günlerimizi görse ne düşünürlerdi acaba?

Kısacası; dert dediğimiz nedir ki? Tabii ki bu dünyaya sefa sürmeye gelmedik. Önce tevekkül, Allah'a teslimiyet... Sonra da bol bol dua ve zikir...

Allah'ın 99 ismini zikrederek yapılan dualar, secdeye kapanarak yapılan dualar, gözyaşlarıyla içten yapılan dualar çok şükür ki eninde sonunda kabul oluyor...
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

söz verdik

evt. cok haklisiniz kardesim suan bizim halimizi görseler idi ne derlerdi acep!?yüzümüze bile bakar olmazlardi bnce bizim gibi bir kula bir ümmete bir evlada.....mevlam sonumuzu hayirlara vesile etsin ins.
ölümümüzden  sonra mezarimizi aramayiniz,bizim mezarimiz ariflerin gönüllerindedir...mevlana

Emir-ül Bahr

İçine düştüğümüz sıkıntılar, üzüldüğümüz, ağladığımız, kendimizi harap ettiğimiz şeyler bu sonsuz boşlukta bulunmamıza değecek bir neden için mi ! Hangi nefsani istek ve arzu var ki insanı zarar ve ziyana sürüklemesin? Hangi hüzün var ki dertlerimize derman olabilsin ?

Bir sıkıntı için isyan etmek hayırlı olanı hayırsız olana tercih etmek demektir. Bu küfürdür.

Tüm soruların, tüm sıkıntıların ilacı kalp denen gizli mücevherin içindedir.
Gönlünün idrakını duyacaksın
Gönlünü şiirlere, sazlara söyleteceksin
Bütün bunlara söyletemeyecek sırların varsa
Susacaksın...

Hz. Mevlana

Ferzin

İmam-ı Rabbani hazretleri, din ve dünya zararlarından kurtulmak için her gün 500 defa ''Lâ havle velâ kuvvete illâ billah'' okurdu. Okumaya başlarken ve okuyunca yüzer defa Salevat getirirdi. (Tefsir-i Mazheri)]

Fatihan

Alıntı yapılan: Tuğra - 10 Eylül 2008, 16:50:56
''Allah, kuluna kâfi değil midir? Durmuşlar da seni O'ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Her kimi ki  şaşırtırsa, artık ona hidayet edecek yoktur.''

(Zümer/36)

Ve sen yine denendiğinde,ve yine kalbin daraldığında,ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında
ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde,Uzun uzun düşün ve hatırla yaratanını!

Hz. Adem (a.s.) gibi 200 Sene boyunca Tevbe Mi Ettin?

Hz. İbrahim Gibi Ateşe Mi Atıldın?

Hz. Yusuf (as) Gibi Kuyuya Mı Atıldın?

Yunus Peygamber Gibi Denize Mi Atıldın?

Eyüp Peygamber Gibi Vücudunu Yaralar Mı Kapladı?

Bilal Gibi Kızgın Kumlara Yatırılıp, üzerine Taşlar mı Kondu?

Hz. Muhammed (sav) Gibi Taif'te Taşlandın Mı?
Dişin Mi Kırıldı, Yüzüne Tükürük Mü Atıldı?
Hicrete Mi Zorlandın, Sevdiklerinden Mi Ayrıldın?

Hâlâ Moralin Mi Bozuk? Ne Düşünüyorsun, Dünyalık işler Mi?

Üzüleceksen, Namazını Kazaya Bıraktığın için, Teheccüde Kalkamadığın için, Birinin Kalbini Kırdığın için üzül!

Dünyanın Dört Bir Yanında Zulüm Gören Din Kardeşlerin için üzül!

Üzülürsen, Kur'an-ı Yeterince Okuyup, Hayatına Tatbik Edemediğin için üzül!

Üzülürsen, Peygamber Efendimizi, Canından, Malından, aile Bireylerinden, Her şeyden çok Sevemediğin için üzül!

Üzülürsen, Hakiki Manada Kul, Efendimize ümmet Olamadığın için üzül!

Üzül ama ümit vâr ol…

Allah'a güven.

Unutma ki  (cc) her sıkıntının zorluğun ardında

mutlaka bir kolaylık, güzellik vermiştir …

(kaynağını bulamadım,alıntıdır )

Bunun çıktısını alıp bulunduğumuz mekanda gözümüzün çarpacağa her yere asmak lazım.Yazılanları insanoğlu biliyor da nisyana düşüp en ufak sıkıntı da öfleyip püflemeye başlıyor.

ayzerresi

bence ek olarak her limondan limonata yapmayı bilmeliyiz......
"Ben BeN" DiYeReK sÖzE bAşLaMa nE oLuRsUn...
" bEn BeN "DeDiKçE sEn YoK oLuRsUn....

neyzen.lal

ben nacizane Rabbimle konuşmaktan yanayım....
zikir....Onu anmak...yaralıyım gör halimi demek....bunu derkende Ondan başkasının bizi asla rahatlatma kuvvetinde olmadığını bilmek....
hu ile vur kalbine....
Allah desin....

hal ile....
Sen Vedudsun...ve ben Sana aşığım...
Hüzünle titreyen gönle ince bir ah dokunur....
Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur...

aydeniz

Alıntı yapılan: neyzen.lal - 20 Şubat 2009, 16:28:24
ben nacizane Rabbimle konuşmaktan yanayım....
zikir....Onu anmak...yaralıyım gör halimi demek....bunu derkende Ondan başkasının bizi asla rahatlatma kuvvetinde olmadığını bilmek....
hu ile vur kalbine....
Allah desin....

...
gönülden katılıyorum