Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Sıkıntılarımızı Atmak İçin

Başlatan Asfa, 07 Şubat 2008, 14:03:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mustantık

Kişi ilk önce sıkıntının menşeini araştırmalı  bu sıkıntı dünyevi sebeplerden mi? yoksa mana ile alakalı sebeplerden mi? Ancak manevi sökükler maddi söküklere yol açar. Bu nedenledir ki ehli tasavvuf maddesinide manasına göre ayarlar. Bir kimse Maneviyatına dikkan etse ve maddesinide gözden geçirdiği halde hala sıkıntılar varsa umulur ki bu mertebe- i derecattır ve sabrı icabettirir.İMAMI RABBANİ HZ'nin buyurduğu gibi 'İnsan oğlu sıkıntıya düştüğü zaman ibadetlerine sarılmalıdır.' ACABA KAÇ TANEMİZ BİHAKKIN BUNA RİAYET EDİYORUZ Kİ?   
Sana gerekli olmayan şey hakkında konuşma. İster akıllı, ister akılsız hiç kimseyle münakaşa etme. Ve kardeşini, anılmandan hoşlandığın şeyle an.
(Abdulah ibn-i Mes’ud)

Uludag

Alıntı yapılan: isra - 23 Şubat 2008, 02:30:54
Peki ortada bir sebep yokken kendini mutsuz hissediyorsa ne yapmalı

yukarda saydıklarınız dışında
Kendisini kontrol etmeli... Mutsuzluk arzu ve isteklerin yerine gelmemesinden olacağına göre istekleri kısmak gerekir bence... Kadere kısmete rıza göstermek lazım.
Ya rabbi, şu acizi ümmeti Muhammede hizmet etmeğe muktedir kıl.

İsra

Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar

Asfa

bende tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum
İlimsiz ibadetin tadı olmaz!...

korkmaz

slm alk  millet su sohbetde bizimde bir fikrimiz bulunsun aslinda ana konuyu yazan arkadas cok  güzel izah etmis, Tabiki  bu avam tabakasina cok  güzel hitap eden bir yazidir yani islami yasntisi sadece dilde olan insanlar icin ameli konularda fazla is yapmayan insanlar icin bu yaziyi cok olumlu  buldum ayrica ana yaziyi yazan arkadasi kutluyorum ama evradi ezkar islami yasntisini yapmiya calisan insan saten  devamli bir sekilde kendini ayni o  yazilan yazilardaki  gibi  görürür.

Dünya sevgisini  kalbine  koymaz disi halk ile ici hak ile oldugundan  mümkün mertebe kendisini  temizlemiye calisir. Saten tüm  günahlarin basida dünya sevgisini kalbe yerlesdirmek degilmidir?
KALPLER ANCAK AllahI  ZIKRETMEKLE TESKIN OLURLAR...
           SAYGI VE SEVGILERIMLE

demir

insan vucudunun gıdası yemekdir yemek yemekse eger vucudda rahatsızlıklar meydana gelir ruhun gıdasıda zikrullahdır eger teslimiyeti külli varsa biiznillah o kardeşimize hiç bişey olmaz ama yoksa ruh manen sıkıntılı oldugu gibi maddende sıkıntılar hasıl olur binaenaleyh zikrullaha devam kardeşler .......wesselam
Çok işte çırak olacağına , bir işte usta ol....

maslak

bence bütün sıkıntıların sebebi maneeviyatsızlık, maneviyatsızlığın sebebide nefse uymak.birde dünya malına çok düşüyoruz bunun için çok sıkıntı yaşıyoruz.

Fatihan

Alıntı yapılan: demir - 14 Haziran 2008, 12:31:05
insan vucudunun gıdası yemekdir yemek yemekse eger vucudda rahatsızlıklar meydana gelir ruhun gıdasıda zikrullahdır eger teslimiyeti külli varsa biiznillah o kardeşimize hiç bişey olmaz ama yoksa ruh manen sıkıntılı oldugu gibi maddende sıkıntılar hasıl olur binaenaleyh zikrullaha devam kardeşler .......wesselam

&))

Zikir insan vücudu için zaruri.Yaptığımız halde Hâlâ sıkıntılarımız devam ediyorsa buna sabretmek lazım.

Bela, sıkıntı gelince hoşgeldin, safalar getirdin deyip başının üstüne koyup şükretmeli insan...

Tüm sıkıntıların Molla Kasım'dan geldiğini düşünmek lazım.

Molla Kasım da mı kim?
http://www.sadakat.net/forum/index.php?topic=13031.0

demir

Çok işte çırak olacağına , bir işte usta ol....

istikamet þehadet

biraz yanlız kalır sonra abdest alıp kuran okurum içim ferahlar ozaman rahatlarım.....

azra

evt arkadslarımın dedigi cok dogru ama
benim bu icimdeki sıkıntı hic gitmiyor cok bunalıyorum evde durmak hic istemyrm ne yapmam lazım kardeslerim hayatdan bıkmıs gibiyim aynen hic bir seyden mutluluk alamıyorum bencvblarınızı bek

ihvan

..evet kardeşlerimizinde zaman zaman sıkıntıları vardır.olacak tabi dünya burası.ahiret alemimizde arkamıza bakıp pişman olacak gibi bir yazı geldi bana...sanmıyorum...o zaman okuduklarımız ne olacak.bir gün onlarında arkamızdan geleceğini hepimiz biliyoruz...o zaman acizane kardeşiniz olarak ...derimki verilen hizmetlere koşarsak,hiçte arkamıza bakmayız.....azra kardeşim galiba daha çok genç dışarı tehlikelerini  hafife almasın,içeriden daha büyüktür.

Tuğra

''Allah, kuluna kâfi değil midir? Durmuşlar da seni O'ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Her kimi ki  şaşırtırsa, artık ona hidayet edecek yoktur.''

(Zümer/36)

Ve sen yine denendiğinde,ve yine kalbin daraldığında,ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında
ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde,Uzun uzun düşün ve hatırla yaratanını!

Hz. Adem (a.s.) gibi 200 Sene boyunca Tevbe Mi Ettin?

Hz. İbrahim Gibi Ateşe Mi Atıldın?

Hz. Yusuf (as) Gibi Kuyuya Mı Atıldın?

Yunus Peygamber Gibi Denize Mi Atıldın?

Eyüp Peygamber Gibi Vücudunu Yaralar Mı Kapladı?

Bilal Gibi Kızgın Kumlara Yatırılıp, üzerine Taşlar mı Kondu?

Hz. Muhammed (sav) Gibi Taif'te Taşlandın Mı?
Dişin Mi Kırıldı, Yüzüne Tükürük Mü Atıldı?
Hicrete Mi Zorlandın, Sevdiklerinden Mi Ayrıldın?

Hâlâ Moralin Mi Bozuk? Ne Düşünüyorsun, Dünyalık işler Mi?

Üzüleceksen, Namazını Kazaya Bıraktığın için, Teheccüde Kalkamadığın için, Birinin Kalbini Kırdığın için üzül!

Dünyanın Dört Bir Yanında Zulüm Gören Din Kardeşlerin için üzül!

Üzülürsen, Kur'an-ı Yeterince Okuyup, Hayatına Tatbik Edemediğin için üzül!

Üzülürsen, Peygamber Efendimizi, Canından, Malından, aile Bireylerinden, Her şeyden çok Sevemediğin için üzül!

Üzülürsen, Hakiki Manada Kul, Efendimize ümmet Olamadığın için üzül!

Üzül ama ümit vâr ol…

Allah'a güven.

Unutma ki  (cc) her sıkıntının zorluğun ardında

mutlaka bir kolaylık, güzellik vermiştir …

(kaynağını bulamadım,alıntıdır )
〰〰〰〰🐠

fat-oğlu

çok üzülüp daraldığın zaman aklına ölümü getir sana genişlik verir. çok neşe surur içine girdiğinde aklına yine ölümü getir sana dünyayı dar eder.  (Ömer bin abdulaziz hz.)

söz verdik

bence bütün sıkıntıların sebebi maneeviyatsızlık, maneviyatsızlığın sebebide nefse uymak.birde dünya malına çok düşüyoruz bunun için çok sıkıntı yaşıyoruz.
ölümümüzden  sonra mezarimizi aramayiniz,bizim mezarimiz ariflerin gönüllerindedir...mevlana