Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Hayat kızmak için çok kısa

Başlatan İsra, 28 Aralık 2007, 06:36:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İsra

Bugün...
Evet, evet. Bugün, kızgın olduğun kim varsa karşısına geç.
Onun suratına dikkatle bak. Ta, gözlerinin içine...
Minicik pırıltıları yakalamaya, ifadeleri çözmeye çalış,gözbebeklerinde Son Defa!!

Ve onun gözlerinden ayırmadan gözlerini, şu sözü hatırla :

O, çok kısa bir zaman sonra Ölecek!

Senin için çok kısa zaman ne demektir?
Üç gün!..
Üç gün sonra öleceğini biliyorsunuz artık onun; ama o bilmiyor.
Davranışın değişir mi ona karşı?
Üç gün sonra ölecek bir yakınınız sizi kızdırabilir mi?
Veya ona kızgın hadise gerçekten kızmaya değer mi?
Üç gün çokmu kısa?.. Onun gönlünü bile almaya yetmez mi?
O zaman otuz gün sonra onun " bir daha gönlünü alamayacağın uzaklığa" taşınacağını düşün.
Kabri başında oturup ağlamak mı, yoksa dizi dibinde oturup
konuşmak mı daha kolay, daha az can acıtacak

Bırakalım hadi üç günü, otuz günü...
O insanın üçyüz, hadi üçbin gün sonra
Öleceğini hesap edin .

Çok mu uzun!...
Bitmeyecek kadar mı?..
Bugün... Evet bugün bir görünmez gözlük tak gözüne
ve çevrene onunla bak.
Ailendeki insanlara bu gözlükle bak...
Okuldaki veya işyerindeki arkadaşlarına bu gözlükle bak.
Ve hatta bu yazıyı, o gözlükle oku ;
YarınYok
Bugün herkese, her yere ve her şeye dikkatle bak...

Aynalara Bile!!

Hayat , Kızmak İçin Çok Kısa!!!

(Alıntı)

tunike

isra inan sanki benim için yazmıssın bu yazıyı şu an gözlerine bakamasamda bi barış msajı atasım geldı kızdığım insana haklı olsamda.teşekkürler.
öyle itaatkar bir kul ol ki,dışardan görenler deli desinler.çünkü deli olmadan,veli olunmaz!

İsra

bence hiç durma hemen at mesajı :)

Evfacan

tunike kardesime katiliyorum...keske hep böyle yapmak istesem...
Yiğit yaralı olur - Yine dağ gibi durur

HAYRUNNİSA

Bırakalım hadi üç günü, otuz günü...
O insanın üçyüz, hadi üçbin gün sonra
Öleceğini hesap edin .

Çok mu uzun!...
Bitmeyecek kadar mı?..
Bugün... Evet bugün bir görünmez gözlük tak gözüne
ve çevrene onunla bak.
Ailendeki insanlara bu gözlükle bak...
Okuldaki veya işyerindeki arkadaşlarına bu gözlükle bak.
Ve hatta bu yazıyı, o gözlükle oku ;
YarınYok
Bugün herkese, her yere ve her şeye dikkatle bak...

Aynalara Bile!!

Hayat , Kızmak İçin Çok Kısa!!!

Ben çok severim böyle bakmayı bazen kendime kızarım ama sözüm geçmez şu bendeki bene çok ayrı ve anlatılmaz bir duygu .Dışarı çıkınca gülümseyerek bakmak selam vermek tanıdık tanımadık herkese sanki hayatımızı yaşarken yalnız yaşayıp ,yaşamak için birde ihtiyaçlarımız için çabalamak için uğraşırız halbuki o gözlerimizi azıcık çevirsek çevremize neler göreceğiz neler .Ya kardeşim çok güzel bir konu  evin  ocağın  şen  olsun:))

zambak313

Çok güzel bi yazı teşekkürler isra...:(
Çocuk olsam yeniden..
Bir tek düştüğüm için acısa içim.. Kalbim; çok koştuğum için çarpsa sadece...

Asfa

İsracığım harika olmuş gerçekten çok güzel bir yazı tunike kardeşim bile çok etkilenmiş görünüyor o kızdığı insana mesaj yollmayı düşündürmen bile çok önemli Allah razı olsun
İlimsiz ibadetin tadı olmaz!...

İsra

Yaptığımız paylaşımlarda insanlara güzel mesaj verip güzelliğe ve iyiliğe teşvik edebiliyorsak ne mutlu bize

Allah cümlemizden razı olsun

İsra

Acele Etmeli

Her şeyi düzeltebilirmişiz gibi geliyor değil mi? Bütün küslükleri bir gün bitirebilir, bütün gönülleri şak diye alabilir, bütün ertelenmiş dostlukları bir gün ''Hadi'' deyip gerçekleştirebiliriz sanıyoruz değil mi? Nasılsa daha zaman var... Nasılsa daha bir ömür yaşayacağız... Nasılsa dünya küçük...

Nasılsa bir yerde karşılaşırız... Nedir ki acelemiz? Derken...
Ölüm giriverir araya. Bütün planları bozar... Barışmadan, dost olmadan gidiverir o... Baka kalırsın. Elinde bir sürü kelime.. Bir dakika dersin. Benim daha sahnem bile gelmedi, nereye?... Kalp kırdıysan bir özür bile dilemediğine yanarsın, kalbin kırıksa bir sitem edemediğine... Öyle kalırsın... ''Neden daha önce gidemedim ona da şu gönlümü al da dost olalım artık demedim'' dersin. Birden fark edersinki.. Meğer o kadar zamanımız yokmuş. Meğer bir ömür daha yaşayamayacakmışız... Meğer yolun sonuna gelmişiz...
Ertelemek.. Ah ne feci birşey. Bu gün değil yarın.. Yarın değil öbür gün... Bu ay değil öbür ay... Sonraki bayram... Belki seneye... Doğru değilmiş. Yapmamak gerekirmiş... Bu gün bir kez daha öğrendim ki, biriyle dost olmak istiyorsan hemen olman gerekiyormuş... Acele etmek gerekiyormuş. Hiç vakit kaybetmemek gerekiyormuş...

Kalbini kıran özür dilemiyorsa dilemesin. Sen istiyorsan dostluğun devam etmesini, o zaman git ona... Konuş onunla... Zaman hızla akıp gidiyor.. Bir geri sayım var.. Kalan zamanı bizim görmediğimiz bir geri sayım... Tır tır akıyor...

Çok fazla işimize kaptırıyoruz kendimizi.. Çok fazla kendimize kaptırıyoruz kendimizi. Çok fazla elimizdeki mutluluklara kaptırıyoruz kendimizi.. Çok fazla endişemiz, korkumuz var... Çok fazla gururumuzun esiriyiz... Çok fazla gurur etrafında dönüyoruz... Çok fazla ''Asla'' larımız, çok fazla ''Hiç'' lerimiz ve çok fazla ''Katiyen'' lerimiz var. Çok fazla tükürdüğümüzü yalayalım mı, yalamayalım mı hesabı yapıyoruz...
Çok fazla vazgeçiyoruz... Çok fazla düşünce okumaya çalışıyoruz... Çok fazla okuyamadığımız düşüncelerin yerine kuruntu kuruyoruz... Çok fazla sinirleniyor, çok fazla kin bağlıyoruz... Çok çok çok fazla.. Her şeyden çok fazlamız var... Safrayı o kadar basmışız ki gemi hiç hareket etmiyor artık... Gidemiyor... Duruyor öyle orta yerde..Yalan hepsi yalan bunların... Ölüm var işte..
O yüzden...
Acele etmeli...
Ölüm var..
Yakında veya uzakta...
Ama var işte..

-Alıntı-

antepli

teşekkürler kardeşim.Ellerine sağlık. Güzel bir o kadarda düşündürücü bir yazı....
Bu dünyanın cefasından sefasına sıra gelmez.gafil olmayın ilme çalışın geçen günler geri gelmez...

reis-de-aglar

isra Allah razı olsun gerçekten olması gerekenler bunlar...
zaman alışmayı öğretir;unutmayı asla.........

Gül_Sultan

Allah (c.c.) razı olsun kardeşim. Kesin gelecek olan, sürekli bizlere unutturulmak istenen gerçek;"ölüm".
Dünya geçer, İnsan göçer ancak kurtuluş Müttakîlerindir.

İsra

Asfa

! :) Eğer kötü düşünen ve herşeyden mutsuz olan insanlar varsa bence bu konuya bir göz atmalılar diye düşünüyorum'!
İlimsiz ibadetin tadı olmaz!...

insirah

Hayat başladığı noktaya, bittiğinde geri döner! Hayatta her şey noktayla başlar, noktayla biter... Sümeyra Denizli