Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Dini Sözler

Başlatan SadakatNet, 03 Kasım 2007, 21:11:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ABDULLAH LFC

...

Mahi

İşiniz baştan sona dürüst gitsin istiyorsanız, isteklerinize değil, din büyüklerine uyun, onlarla istişare edin..." (Feridüddin-i Attar K.S.)

Ber-ceste

Vera ve takvası az olanın hayası az olur; hayası az olanın kalbi ölmüştür.

Hz. Ömer (R.A.)
Sükût etmek gibi alemde nadana cevab olmaz..

Ay Iıığı

Ateşi ağzında söndürmek "Keşke böyle olmasaydı, şöyle olsaydı" demekten ehvendir.

İbn-i Mesud R.A.

Aslıhal

Nasihat veren insanın darbesi, içinde düşmanlık besleyen kimsenin selamından hayırlıdır.
(Hz Osman)
Bârını gerden-i ahbâba edenler tahmîl
Ne kadar olsa sebük-ruh olur elbette sakîl

çolak

'Para çok kötü  bir efendi,çok iyi bir köledir'' HZ ALİ
Mevlam Görelim Neyler...Neylerse Güzel Eyler.....

trhn

Allah'tan afiyet dileyiniz.Zira Hadis-i Şerifde:''Allahü Teala zatını bilme nimetinden sonra kula afiyetten daha hayırlı birşey vermemiştir.
MUHABBETTEN MUHAMMED OLDU HASIL
MUHAMMEDSİZ MUHABBETTEN NE HASIL

Ay Iıığı

Bişr-i Hâfî hazretleri buyurdu ki:

"Âzâları içinde yalnız dili ile şükreden kimsenin şükrü az olur. Çünkü gözün şükrü, bir hayır gördüğü zaman onu almak, eğer şer görürse onu örtmektir.

Kulağın şükrü, bir hayır işittiği zaman onu ezberlemek, şer işitirse onu unutmaktır. Ellerin şükrü, onlarla hak olandan başkasını tutmamaktır.

Mîdenin şükrü, ilim ve hilm ile dolu olmak; ayakların şükrü de, iyilikten başkasına gitmemektir. Kim böyle yaparsa hakîkaten şükredenlerden olur."

lalegül

Uzun mesafelere ulaşmak, yakın mesafeleri aşmakla mümkündür.

İmam Gazali
Şu rahmete bakın ki,
insanlar bütün azalarıyla günah işlerken,
sadece diliyle yaptığı tövbeyle affolunuyor.

Aziz Mahmud Hüdai (k.s)

Lika

"Cenneti özleyen, iyiliklere koşar." Hz.Ali (KerremAllahu Vechehu)

"Kabir, pişmanlıkların denizidir." Hz.Ömer (RadıyAllahu anh)
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Ay Iıığı

* Nefsini kusurlu görmeden, istikamet ele geçmez. (doğruluk elde edilmez.)

(S. Sevrî Hz.)

enfa

Bedende baş ne ise, imanda da sabır aynıdır. Başsız beden olmayacağı gibi, sabırsız da iman olmaz.
(Hz.Ali)

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

Lika

Fecir vaktinde, gün derki: Ey ademoğlu ! Ben yeni bir mahlukum. Ameline de şahidim. Beni değerlendir. Çünkü ben geçtim mi kıyamet gününe kadar dönmem.
-Hasan-ı Basri Hazretleri-
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Mahi

«Allah'ın en çok hoşlandığı kişilerden biri de bir ihtiyara öğütte bulunan genç ile bir gence nasihatte bulunan yaşlı kişidir. Bu sayede genç tevbekâr Allah'ın dostu olabilmektedir.Enes b. Mâlik

uye1

kulun lüzümsuz sözlere dalması Allahın yardımının ondan kesilmiş olmasındandır.(maruf-i kerhi(k.s))