Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

kur'an kerim okuma

Başlatan eginli, 02 Kasım 2007, 00:21:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eginli

tv5 de kuran okumasi yapiliyor, bunda ilk etapte anormal birsey yok ancak bütün erkeklerin önünde hanim hafizin okumasi tuzun kokmasi gibi birsey olsa gerek... a21))
Allah(c.c)selami üzerimize olsun.

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma  ilme calis gecen günler geri gelmez.

İsra

hanımların yabancı erkeklerin yanında kur'an okuması caiz değil diye hatırlıyorum

buqette

Bayan hafızın Kur'an okumasını bayanları özendirici nitelikte buldum.Bunun yanısıra Kur'anı Kerim'in bir makam hocası eşliğinde rast,saba,nihavent gibi Teganni biçiminde okunmasını hoş karşılamadım. Kur'anı Kerim'in secavendlere uygun bir şekilde okunmasının daha güzel olduğu kanaatindeyim.Ayrıca Kur'anı Kerim'i okumada değil, hayata geçirilmesinde bir sıkıntı var diye düşünüyorum.

Fatihan

Kadın sesinden ilahi de olsa Kuran-ı Kerim'de olsa dinleyen erkeğe haramdır diye biliyorum.

mehmetnesip

lalegül

Alıntı yapılan: eginli - 02 Kasım 2007, 00:21:46
tv5 de kuran okumasi yapiliyor, bunda ilk etapte anormal birsey yok ancak bütün erkeklerin önünde hanim hafizin okumasi tuzun kokmasi gibi birsey olsa gerek... a21))

Alıntı yapılan: buqette - 02 Kasım 2007, 16:20:52
Bayan hafızın Kur'an okumasını bayanları özendirici nitelikte buldum.Bunun yanısıra Kur'anı Kerim'in bir makam hocası eşliğinde rast,saba,nihavent gibi Teganni biçiminde okunmasını hoş karşılamadım. Kur'anı Kerim'in secavendlere uygun bir şekilde okunmasının daha güzel olduğu kanaatindeyim.Ayrıca Kur'anı Kerim'i okumada değil, hayata geçirilmesinde bir sıkıntı var diye düşünüyorum.

zaten erkeklerin önünde okunması yanlış,bir de makam hocası eşliğinde tv.lerde okunması tamamen yanlış,
hepinize katılıyorum.
Şu rahmete bakın ki,
insanlar bütün azalarıyla günah işlerken,
sadece diliyle yaptığı tövbeyle affolunuyor.

Aziz Mahmud Hüdai (k.s)