Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Bu Kadına Dikkat !

Başlatan Fatihan, 26 Ekim 2007, 12:09:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gül_Sultan

Ne mutlu Timsal kardeşim, zaten yazınında sonunda dedigim gibi bizde istemeyiz vatanımızın kötü durumlara düşmesini. Fakat bakış açısıdır ben kötü tarafından ele aldım, sizde iyi tarafından ele aldınız. Eger takıldıgınız nokta "Çok az kaldı ülkesini düşünen vatandaş" kısmı ise bu benim ele aldıgım taraftan görünen kısmıdır kötü meziyetlerden bahsedipte "bu ülkeyi çok seven var" demek abesle iştigal eder bir hal alır.Yani bizim tarafımızdan görünen kısmıydı bu.

Sizde vatan için, millet için yapılan güzel hizmetlerden bahsediyorsunuz gayet doğal olarak bu ülkeyi düşünen insanların varlıgını beyan edeceksiniz. Zaten bizde hiç yok gibi bir cümle kurmadık. Aslada karamsar olmadık. Ülkesini düşünen kişiler olabilir fakat daha fazlası resmen ülkeyi sömürüyor. İkimizde aynı şeyi söylüyoruz ben kötülerle yola çıktım, siz iyilerle.

Şu vardır sizin çok kavramınızla, benim çok kavramım bir degildir. Yani misal olarak size 100 sayısı fazlalık niteleyen bir sayı olabilir fakat bana göre fazla degildir. Buda Demirelin verdigi cevapları benzedi. :) idare edin.

Sizin yazınıza muhalif olsun diye yazmıyorum fakat bu yazmış oldugunuz hizmetlerden Kuran-ı Kerim dagıttılar diyorsunuz. İstedikleri kadar dagıtsınlar alıp bir köşeye koyduktan sonra, okumadıktan sonra isterse milyonlarca dagıtsınlar. Bu sırf bizim için degil. Hristiyanlar İncil dagıtıyormuş, dagıtsınlar... Kuran-ı Kerim'i okumayan adam İncilimi okuyacakmış, şaşarım o hristiyanların akıllarına. Zaten onlar yıllar önce bunu hesapladılar ve sisteme koydular. Baktılar Müslümanlardan Kuran-ı Kerim'i alamayacaklar, dedilerki madem alamıyoruz o zaman okumalarına, anlamalarına müsaade etmeyelim sadece o kitap duvarda asılı dursun. Ne yaptılar parayı hayatımızı soktular, maddiyatı ön planda tuttular, televizyonda futbolla, dizilerle bizi uyuttular, bizi kitabımızdan uzaklaştırdılar.

Dağıtmışlardır Allah (c.c.) onlardan razı olsun, fakat Kur'an Ahlakını hayatımıza yerleştirmedikçe istedigimiz kadar Kur'an dagıtalım. Birşey elde edecegimizi zannetmiyorum.

Bu ülkede şehit olan oglunun tabutunun üzerindeki bayragı kabul etmeyen "benim oglum şehit olmadı pisi pisine gitti" diyen şehit aileside gördüm.

İyiler olabilir onlar zaten bizden fakat kötülerde var ve bunlarıda görelim. Yok hep iyi tarafını görüp, yapılan yanlışlıkları gördügümüz zaman da "hep karamsar düşünmeyelim canım, halimiz o kadar da kötü degil" dersek biraz abes kaçacak ama Kurt görmüş eşekten beter oluruz.

Bu arada konunun bayağı bir dışına taştık, başlıkla alakası olmayan yorumlara gidiyor yavaş yavaş. Mümkünse ne dedigimi anlayın, olaya benim bahsettigim perspektiften bakın inşaAllah o zaman ne dedigim anlaşılır. l5))  zs2)) :dost
Dünya geçer, İnsan göçer ancak kurtuluş Müttakîlerindir.

Nefer

Alıntı Yapbir zamanlar türkiyede çok kişinin hristiyan olduğunu yazanlar oldu bu durum beni çok üzüyordu fakat bir  araştırma yapıldı tüm muhtarlaara "sruldu hristiyan oldumu mahallende "-ben görmedim .insanlara soruldu komşularınızda olan varmı diye onlarda tanıdıklarda yok dediler .olanlar oldu tabi ama hiç bir dine mensup olmayanlar oldu ama müslüman iken olan hiç duyulmadı

Öğretmen Komşumuz bize gelipte;

''Kiliseye gitmek,camiye gitmekten daha kolay teferruatı yok o nedenle kiliseye gitmeyi vede hıristiyan olmayı tercih ederim''

Bir başkasıda ;

''Nasıl olsa hepsi cennete gidecek! neden zor olanı seçelim'' demişti.Bunlar müslüman kimlikli kişilerdi!

Birşeyleri görmeyince olmadığını sanar insan,ayrıca Gül sultan kardeşimizin söylediği gibi insanlara Kur-an ahlakını dinini tam manasıyla öğretmedikten sonra Kelamullahı eline vermekle ne kazanılır?

Bu ilimler ve Kur-an ahlakı ise okullarda öğrenilecek şeyler değildir bu sebeble bir takım okulları ''Hizmet ediyor'' anlayışı ile bakmayalım lütfen.

TimSaL

"Şu vardır sizin çok kavramınızla, benim çok kavramım bir degildir. Yani misal olarak size 100 sayısı fazlalık niteleyen bir sayı olabilir fakat bana göre fazla degildir. Buda Demirelin verdigi cevapları benzedi.  idare edin."

sizi anlayamadığım için ve konunun dışına çıktığım için Gül_Sultan sizden özür diliyorum o1))
Güneşi Bekleyen Islak çamaşırlar gibiyim...Ve Hayat parçalı bulutlu.

Nefer

ilginç bir yaklaşım,bir iki kayıp olabilir istisnalar kaideyi bozmaz der gibi  :)

Tabiki din değiştirme düşüncesinde olan şahısların öğretmen olduğu ve 10 binlerce çocuğu yetiştirdiği gerçeğinide görmezden gelmek gibi birşey.

Bizim için 1 kayıpta,100 kayıpta değerlidir.Bazıları için,hakikatı bırakanların (1-2 kişide olsa) önem arz etmemesi,bazı müslümanların dinini ne kadar az bildiği gerçeğini ortaya koyuyor.

Gül_Sultan

Alıntı yapılan: TimSaL - 30 Ağustos 2008, 12:53:34
sizi anlayamadığım için ve konunun dışına çıktığım için Gül_Sultan sizden özür diliyorum o1))

Derdimi anlatamadıgım için üzüldügümü söylemeliyim.
Konunun dışına hep beraber çıktık bu sadece size ithaf edilmiş bir mesele değildi kardeşim bundan dolayı bizden özür dilemenize de gerek yoktu. Fakat biz bilmeden sizi kırdıysak o özürü biz diliyoruz. o1)) ş2)) :sas
Dünya geçer, İnsan göçer ancak kurtuluş Müttakîlerindir.

TimSaL

ben kimseye kırılmam bilaskis bana doğruyu anlatmak isteyenin benden küçük olsa bile elini öperim :dost
Güneşi Bekleyen Islak çamaşırlar gibiyim...Ve Hayat parçalı bulutlu.

arada bir

biz de kola fabrikasında çalışan birisiyle tanışıyorduk.adam orada çalışmaya başladıktan sonra kolayı bıraktı
siz düşünün artık ne haldeyiz.....!!!!
ölümün bizi nerede beklediği belli değil,iyisi mi biz onu her yerde bekleyelim

Buğulu Ay

colanın içinde fare pisliği kullanıyorlamış bu bilgiyi veren gazi üniversitesi profesörlerinden biriymiş. ben 4, 5 yıldır içmiyorum hamdolsun

kozmetiğe gelince yaşasın altarnatif tıp diyorum başkada bişey demiyorum :)
BENİM DOĞRU SÖYLEMEM, BANA DOST BIRAKMADI. (Hz. Ömer r.a.)

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

الله هو ا لو لي

turk_ay

Alıntı yapılan: Buğulu Ay - 30 Temmuz 2009, 01:53:13
colanın içinde fare pisliği kullanıyorlamış bu bilgiyi veren gazi üniversitesi profesörlerinden biriymiş. ben 4, 5 yıldır içmiyorum hamdolsun

kozmetiğe gelince yaşasın altarnatif tıp diyorum başkada bişey demiyorum :)

Fare pisliği hususunda takıntı yapmayın o fare pisliği değil kanı o da şöyleki koka bitkisinin yetişme alanında ki fareler ve koka bitkisinn elle değilde toplu halde topraktan alınması sonucu oluyor. Buna takıntı yapmayın derim.O kadar fare pisliği nerden bulunacak :)

Bu kozmetik konusuna gelince..İyiki öyle bir derdim yok ayrıca kadını bir bakıma tebrik etmek lazım zeki çalışkanmış, Keşke müslüman olsaydı da öyle kullansaydı aklını..

Çoğu kişinin ders alması gerek ama güzeller taviz verir mi ki ?
Her açan senin gülün, hergünse benim günüm
Gözyaşı insan külüyse, her yakan insan sözü
Kıvılcım sözün özüyse, ayrılık yakar gözü
Tek gören gönül gözüyse, kelamım gönül sözüm

Yavuz Sultan Selim (Hadim-ül Haremeyn)