Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Tabiat Olayları

Başlatan sancar, 24 Ekim 2007, 16:38:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sancar

Yağmur, kar gibi olayların, doğa olaylarından veya yıldızların hareketinden kaynaklandığını söylemek doğru mudu?

Fatihan

Bu ifadeyi kullanmak aklı başında bir Müslümana göre değildir.Yaradanı inkardır.

Halid oğlu Zeyd el-Cüheni'den rivayet edilen  bir Hadis-i Şerif:

"Hudeybiye'de idik.Gece yağmur yağdı.Sabah namazından sonra Resulullah(s.a.v) cemaate dönerek :

-Rabbiniz ne diyor biliyor musunuz? dedi.Ashab:

-Allah ve Resulü bilir dediler.Resulullah(s.a.v) sözüne şöyle devam etti:

-Allah diyor ki: "Kullarımdan bir kısmı iman eder, kimi de küfreder.Allah bize lutfetti rahmetinden yağmur yağdırdı diyen, yıldızlarda yağmur yağdırma gücü olduğuna değil ancak benim herşeyi yaptığıma inanmış ve bana iman etmiş olur.Fakat ; falanca yıldızın sayesinde bize yağmur yağdı diyen kimse benim kudretve kuvvetimi inkar etmiş, yıldızlara inanmış olur.

eginli

acaba bunda bir incelik yokmu? bunun yildizlarin hareketine baglamak yinede o yildizlarin hareketini yaratanda Hz. Allah (c.c.) olduguna göre .... ben bunu ilacin sifasina inanmayla ayni derecede oldugunu düsünüyorum , yaniliyormuyum?...
Allah(c.c)selami üzerimize olsun.

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma  ilme calis gecen günler geri gelmez.

Fatihan

Olabilir.
Ama bu, ifadeyi kullananın niyetine bağlı.

Yaz mevsimimine doğanın bize bir armağanı, kışa, depreme doğanın bir cezası vs gibi ifadeleri kullananların inancı belli.

Yağmur, kar vs. nin Allah'ın kudreti ile meydana geldiğini bilip dolaylı olarak yıldızların hareketinden meydana gelmiştir demek insana ne kazandırabilir?

eginli

"Yağmur, kar vs. nin Allah'ın kudreti ile meydana geldiğini bilip dolaylı olarak yıldızların hareketinden meydana gelmiştir demek insana ne kazandırabilir? "

bu mesela yapacagimiz bir isin  yagmura bir hassasiyeti veya günese hassasiyeti var ise bunlari yapmadan hava durumunu ögrenmek yanlismidir bunun tesbitlerini yapmak bu tesbitleri yaparken vesilelerini arastirmak yanlismidir...
benim dikkat cekmek istedigim sey bilim adina yapilabilecek arastirmalara engel olacak  bariyerler teskil etmiyelim... herkesin bildigi bir misal vardir herkesin rizkina Allah(c.c.) garanti oldugu halde calismamiz gerekir...

Allah(c.c)selami üzerimize olsun.

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma  ilme calis gecen günler geri gelmez.

Fatihan

bu mesela yapacagimiz bir isin  yagmura bir hassasiyeti veya günese hassasiyeti var ise bunlari yapmadan hava durumunu ögrenmek yanlismidir bunun tesbitlerini yapmak bu tesbitleri yaparken vesilelerini arastirmak yanlismidir...

Kusura bakmayın kardeşim bu ifadenizi anlayamadım :)