Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

2 Niyetli Oruç

Başlatan kutlu, 22 Ekim 2007, 11:55:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kutlu

Malum Şevval orucu var.Bu orucu tutarken geçmiş senelerde tutulamayan Ramazan Orucuna da niyet edilebilir mi?

Yani;

hem Eyyamı biyz için hem de geçmiş yıllarda tutulamayan Ramazan Orucu için niyet edilebilir mi?
Ya Rabbi İsraili Kahhar ismi şerifinle kahr eyle.Filistindeki masum kardeşlerimize yardım eyle...

müteallim

Alıntı yapılan: kutlu - 22 Ekim 2007, 11:55:31
Malum Şevval orucu var.Bu orucu tutarken geçmiş senelerde tutulamayan Ramazan Orucuna da niyet edilebilir mi?

Yani;

hem Eyyamı biyz için hem de geçmiş yıllarda tutulamayan Ramazan Orucu için niyet edilebilir mi?

gecmis ramazani serif orucuna niyyet edersen kaza tutmus olursun.o sevval orucu olmaz.
sevval orucu ile bu sitede genis makale yazildi cuma sohbetleri yerine bakabilirsiniz.
sevval orucundan maksat otuz ramazan orucuna alti gün daha ekleyip rasülüllah efendimizin müjdesi olan senenin tamamini oruslu gecirme sevabina nail olmaktir.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

kutlu

Allah razı olsun efendim...
Ya Rabbi İsraili Kahhar ismi şerifinle kahr eyle.Filistindeki masum kardeşlerimize yardım eyle...