İbadet Sevabı Olarak Sosyal Faaliyet

Başlatan kutlu, 21 Ekim 2007, 16:52:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kutlu

S.a

Bir yazarın yazısında şöyle bir ifade geçiyordu; İbadet sevabı veren sosyal faaliyetler....

Acaba bazı sosyal faaliyetlerden ibadet ediyor gibi sevap alınabilir mi?
Ya Rabbi İsraili Kahhar ismi şerifinle kahr eyle.Filistindeki masum kardeşlerimize yardım eyle...

müteallim

Alıntı YapAcaba bazı sosyal faaliyetlerden ibadet ediyor gibi sevap alınabilir mi?

sosyal faaliyettern maksadiniz islami ölcüler icerisinde fakir  fukaraya ziyafet mesela sünnet ettirmek ,yemek yedirmek .gibi ise tabiiki sevap yazilir.yok sosyal faaliyetten maksat bazilarinin dedigi gibi top oynatmak turistik seyahat ise ondan alacaklari bir yigin günahdir.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

kutlu

Ya Rabbi İsraili Kahhar ismi şerifinle kahr eyle.Filistindeki masum kardeşlerimize yardım eyle...

Miftahulkuluub

Bununla alakalı makale çalışmamız gelecek.
İncemeseleler    Sadakat.Net    İns SadakatForum  Sevadı Azam

" Derviş isen kardeş takvaya çalış.."

buqette

Âlimleri irfan sahib eden, üç harf ile beş noktadır.(عشقْ)
Mü'minleri duhûlü cennet eyleyen, beş harf ile üç noktadır. (ايمان)

Arkadaşlar ben bu ifadenin manasını çözemedim. Lütfen biri bana izah ederse memnun olurum

kutlu

Alıntı yapılan: Miftahulkuluub - 22 Ekim 2007, 11:39:27
Bununla alakalı makale çalışmamız gelecek.

Bekleyelim o zaman...

Şu yazıda okumuştum.Bahsettiğim cümle bu yazının 2. paragrafında  geçiyor.

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/yazar.do?yazino=599507

Artık yazarın ibadet sevabı veren sosyal faaliyetten kastı nedir bilmiyorum.Kafama takılmıştı.

Fatihan

Müteallim Hocamın dediği gibi Sünnet faaliyetleri yemek daveti vs olur.

Ama, hadi haşemaları giyip Allah rızası için halı saha maçı edelim, tv de güzel bir dini dizi var izleyelim,falanca sanatçının ilahi konserini kaçırmayalım gibi düşüncelerle sevap almaya çalışanlar da var. :dgnk

Dayanakları "niyetimiz halis bizim" oluyor.

Neyse Adminimizin çalışmasını bekleyelim.

Miftahulkuluub

Fazlada acele etmeyin bekleme de zira arşivimde aylardır bekleyen, ismi konmuş ama içeriği boş olan bir sürü konu var. Sakin bir zaman olması lazım bunlar için.

99 meseleyi bile yıllardır bitiremedim ;)
İncemeseleler    Sadakat.Net    İns SadakatForum  Sevadı Azam

" Derviş isen kardeş takvaya çalış.."

Fatihan

Yıl 2055 ve adminin  "İbadet Sevabı Olarak Sosyal faaliyet Makalesi" çok ses getirmiştir. :)

müteallim

Alıntı yapılan: Miftahulkuluub - 22 Ekim 2007, 12:31:23
Fazlada acele etmeyin bekleme de zira arşivimde aylardır bekleyen, ismi konmuş ama içeriği boş olan bir sürü konu var. Sakin bir zaman olması lazım bunlar için.

99 meseleyi bile yıllardır bitiremedim ;)

99 mesele 99 günde biter acaba neden 99 mesele.Allah kolayliok versin senin sikintin benim sikintim ayni oldugu icin hak vermemek mümkün degol
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

kutlu