Günümüz müslümanların en büyük problemi sizce nedir?

Başlatan gül_mira, 16 Ekim 2007, 00:50:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gül_mira

evet cevaplarınızı bekliyorum sizler neler düşünüyorsunuz?
Eğer bir gün dünya ya ait çok büyük bir derdin olursa,rabbine dönüp benim büyük bir derdim var deme,derdine dönüp benim çok büyük bir rabbim var de!...

buqette

Günümüz müslümanlarının en büyük problemi; dini bilgileri okuyarak değil kulaktan dolma  yolla öğrenmeleri ve bu bilgiyi hayata,davranışlarına yansıtamaları ve dini icraatlarda zayıf ve yetersiz kalmalarıdır.

Şunu unutmamalıyız:

Her ne kadar insan hayatının garanti belgesi olmasa da kılavuzu vardır.İşte O kılavuz yüce kitabımız KUR'ANI KERİM'dir.

tibet

Kuran-ı Kerim-i'de ancak müctehid alimler ve onlara tabi olan ehli sünnet alimleri ile H.Z.Allah'ın takdir ettiği ölçüde anlayabiliriz.
Günümüz Müslümanları birbirinden kopuklar....

İsra

Gül_Sultan

Günümüz müslümanlarını en büyük problemi : Müslümanlıgı bilmemek , tanıyamamak ve sürekli kendi yolunu ön plana çıkartıp , diger zümreleri hiçe saymak ya da diger bir tabirle cemaatçilik yapmak.
Dünya geçer, İnsan göçer ancak kurtuluş Müttakîlerindir.

gül_mira

bence günümüzdeki en büyük problemlerden biri inandığımız gibi yaşamamamız.hz.ömer(r.a)in dediği gibi;inandığınız gibi yaşamazsanız,yaşadığınız şeylere inanırsınız.
Eğer bir gün dünya ya ait çok büyük bir derdin olursa,rabbine dönüp benim büyük bir derdim var deme,derdine dönüp benim çok büyük bir rabbim var de!...

kenz

İNSAN akli ile melekleşen nefsi ile iblisleşen bir aciptir İNSAN
İNSAN kendi kabahatini bilmeyen cehli ile dünyalara sığmayan bir mağrurdur İNSAN
İNSAN bütün zaaf ve acziyyetine rağmen kudrete kafa tutan taşkın bir şaşkındır İNSAN
İNSAN maziye bağlı hâle aldanmış istikbali gözler bir taştır İNSAN

müteallim

Alıntı yapılan: buqette - 16 Ekim 2007, 12:19:59
Günümüz müslümanlarının en büyük problemi; dini bilgileri okuyarak değil kulaktan dolma  yolla öğrenmeleri ve bu bilgiyi hayata,davranışlarına yansıtamaları ve dini icraatlarda zayıf ve yetersiz kalmalarıdır.

Şunu unutmamalıyız:

Her ne kadar insan hayatının garanti belgesi olmasa da kılavuzu vardır.İşte O kılavuz yüce kitabımız KUR'ANI KERİM'dir.

Islam sadece kur´ani kerimden ibaret degildir.edillei seriyye dedigimiz kitap sünnet icma ümmet ve kiyasi fukaha dirki müslümanlar islami meselelerden uzak tv lere bagli kalmis neyin saglam neyin sakat oldugunu bilmeden cahilana bir sekilse islami kabul ettiklerinden .bu haldeler zan edersem.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

ankebut-57

Alıntı yapılan: kenz - 16 Ekim 2007, 22:46:15
Amel ve itikad eksikliği..

Sanırım en büyük eksiklik bu. Daha önemlisi itkadî sahadaki yanlışlıklar.
Âlimleri irfan sahib eden, üç harf ile beş noktadır.(عشقْ)
Mü'minleri duhûlü cennet eyleyen, beş harf ile üç noktadır. (ايمان)

www.ayasofya.org

eginli

bence, günümüz müslümanlari kime inanacagini bilelemez halde , rüzgarin önündeki yaprak gibi bir birtarafa bir diger tarafa savruluyorlar... ehli sünnet alt yapisidan yoksa zavallinin, sadece kuran veya kitap ve sünnet diyenlerin süslü laflarina kanip itikatlari bozuluyor... h33))
bu itikadlari bozulan halkin kendine faydasi olmazki baskalarinada faydalari olsun... a21))

onun icin ehlisünnetin garantisi mesabesinde olan kuran kurslarina dört elle sarilmaliyiz, gözümüz gibi bakmaliyiz... oraya bir zarar gelecekse bize gelmesini tercih etmeliyiz...
Allah(c.c)selami üzerimize olsun.

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma  ilme calis gecen günler geri gelmez.

racül

Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

hocaoğlu

En başta itikad olmakla berebar Allah korkusu eksikliği herşeye cesaret edebiliyor şimdiki müsümanlık...
Mal cimrilerde, Silah korkaklarda, Yönetim akılsızlarda olursa iş bozulur...Hz Ebu Bekir (r.a.)

Fatihan

İtikaddeki bozukluk..

İnandığı gibi yaşayamamak, bildiğini uygulayamamak...

Uludag

Alıntı yapılan: gül_mira - 16 Ekim 2007, 00:50:01
evet cevaplarınızı bekliyorum sizler neler düşünüyorsunuz?

Atalar 'aş, eş, iş' buyurmuşlar. Aş ve iş seçilirken çok itinalı davranılıyor. Fakat eş hususunda cahilce davranıldığı için huzursuzluklar yaşıyor ümmeti muhammed.
Halbuki insan eş hususunda itinalı hareket etse aş ve iş kendiliğinden gelir. 'Sen dindar olanı seçersen kazancın bereketlenir' hadisi nebevi hükmünce böyle bilmek ve inanmak faideden hali olmaz.
Ya rabbi, şu acizi ümmeti Muhammede hizmet etmeğe muktedir kıl.

istikamet þehadet

müslümanlara herzaman eziyet ediyolar Rabbim sonumuzu hayretsin....