Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Beni yorma

Başlatan kenz, 14 Ağustos 2007, 20:38:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kenz

Yusuf-ı Hemedani hzleri birgün evinde iken gönlüne dışarı çıkmak arzusu geldi.Halbuki cuma gününden başka bir günde dışarıya çıkmak adetı değıldı.
Bu arzu o kadar ağır bastı ki,bunun sebebını çözemedı.Derken merkebine bindi.''Allah'ın diledigi yere gitiın''!diyerek binitinin yularını salıverdı.Merkep onu şehrin dışında bir mescidin yanına kadar götürdu.

Orada bir genc başını eğmış,murakabe halınde idi Bu genç Yusuf-ı Hemedanı'nın müridiydi.Mürşıdini karşısında gören genç, ''Sultanım, halledemedigim bir derdim var,iyi ki buradasınız !''dedi.

Genç mürşidine anlattı.Mürşidinin verdıği cevap ile meselesini çözdü.Böylelikle sıkıntıdan kurtuldu.Yusuf-ı Hemedani onun rahatladıgını görünce ,!!Evladım! Ne vakit bir sıkıntıya düşersen şehre gel,derdini bana söyle.Beni buraya kadar yorma''dedı.

Muhiddin ibnü'l-arabi hazretleri bu hadıseyı anlattıktan sonra söyle der:''Sadık bir mürid,rabıtasında murşidini yanına getirmeye güç yetirebilir.''
İNSAN akli ile melekleşen nefsi ile iblisleşen bir aciptir İNSAN
İNSAN kendi kabahatini bilmeyen cehli ile dünyalara sığmayan bir mağrurdur İNSAN
İNSAN bütün zaaf ve acziyyetine rağmen kudrete kafa tutan taşkın bir şaşkındır İNSAN
İNSAN maziye bağlı hâle aldanmış istikbali gözler bir taştır İNSAN

müteallim

evet ahh nerede kaldi öyle müridler.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

Fatihan

Alıntı yapılan: "müteallim"evet ahh nerede kaldi öyle müridler.

Ah ah.... :cry:

hazan38

maşAllah!!! aşka bak :cry:  :cry:  :cry:
Bizim BAŞÖRTÜMÜZ;edep kokulu,hüzün renkli,gözyaşı işlemeli,sünnet timsali olmalı...

eslem

:cry: Muhiddin ibnü'l-arabi hazretleri bu hadıseyı anlattıktan sonra söyle der:''Sadık bir mürid,rabıtasında murşidini yanına getirmeye güç yetirebilir.''
ey ızdırap anladımki herşey seninle...sen HAKKA giden yolda vuslata vesile...