Haysiyeti Kaybedenler Kadınlar mı Erkekler mi ?

Başlatan izmirli, 14 Kasım 2007, 19:50:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

izmirli

Dün kaleme almış olduğum yazıya bırakılan yorumlar için can-ı gönülden teşekkür ederim. Çözüme yönelik aydınlatıcı fikirler mevcut. Ümidim yazıda kalmayıp pratiğe geçmesidir elbette.

Ama...

Kendi payımıza düşeni alan neredeyse yok !!!

Yani biz Erkekler adına hatalarımızı itiraf eden !

Arz ve talep meselesinde olduğu minval üzere. Akıl almaz zorluklara rağmen okuma mücadelesi veren öğrenciler.

Evlatlarını gurbette okutabilme adına haftalık pazar harcını 20 günde bir gideren aileler.

Çocuğuna harçlık gönderebilmek için temizliğe gidip para biriktiren anneler.

Arkadaşları rahat yaşamda iken 3 kuruş biriktirme gayretine düşmüş memur ve diğer babalar...

Bunların farkında olup gecesini gündüze tebdil eyleyen öğrencilere ne demeli.

Okulda arkadaşları tarafından ÖKÜZ olarak lakaplandırılan ama bunu duymazlıktan gelip günlük uykusunu 4 saatle sınırlandıran gurbet kuşlarını unutmak yakışık almaz değil mi?

**

Bütün bunların yanında, okulda, otobüste, sokakta göğüs hizasında kitaplarını tutan ve otobüs bekleyen kız öğrencilere hayvani duygularla bakan haysiyetsizlere ne demeli ?

Sakarya'da Devletin oturulamaz raporu verdiği evleri boyatıp öğrencilere düşük ücret karşılığı kiraya veren vicdansızları ne yapmalı ?

**

Aslında konu derin...

Devlet eğitim sistemi...

Toplumsal ahlak anlayışımız...

Kişisel namus anlayışımız...

İnsani değerlerimiz...

Bu normları gözden geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Dini inançlar vicdanda kalıp dış hayata yansımadıkça zehirden başka bir anlam taşımaz.

İnandığımızı iddia ettiğimiz değerleri yaşantımıza yansıtmadıkça çöküşe devam etmeye mahkumuz.

Evet sizce kimliğimizi  kaybediyor muyuz ?

**Yarın; Hedefimiz Gabar mı yoksa ... olmalı başlıklı yaımda görüşmek ümidiyle.

Kaynak: http://www.sonsayfa.com/author_article_detail.php?id=3533
ALAN konuşup küçültme KENDİNİ