Açığın Mini - Türbanlının Beyaz eteği.

Başlatan izmirli, 28 Haziran 2007, 03:44:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

azizistanbul

Alıntı yapılan: İsra - 24 Nisan 2009, 03:31:52
Artık başörtülerden geçtim dış kıyafet diye daracık bedenlerini saran pardüseler giyenlere sinir oluyorum.

Ama şöyle bir durum var bir klasik çarşaf orda gözler pek görünmüyor ikincisi de biraz daha modern olan çarşaf onlarda bazı istisnalar gözlerine sürme ve kalem çekenlerde oluyor onları kast ediyorsanız onlar olabilir.

Çarşaf giyilsin demiyorum ama gözlerinin neresi cazibeli görünüyor yahu aksine =)

klasik çarşafı zaten nenelerimiz giyiyor. Bizim bahsettiğimiz mesele daha çok gençlerle alakalı olunca çarşafında modernini konuşuyoruz.

dış kıyafeti daracık giymeyi tartışmanın anlamı yok zaten. görünmemesi gereken her yer  belli oluyorsa ona tesettür diyemeyiz.

جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

İsra

Alıntı Yapklasik çarşafı zaten nenelerimiz giyiyor.
nineler dışında bazı gençlerde giyiyor diye hatırlıyorum

neyse konumuz çarşaf değil zaten yeterki dış kıyafet tesettür ölçülerine uygun olsun

Lika

Konuyu şu şekilde hülâsa edebiliriz:

....

Resûlüllah’ın (sallAllahu aleyhi vesellem) kızı aziz evlâdı Fâtıma (r.anhâ) vâlidemizin tarif ve tavsiyelerine kulak verelim :

— Hanımların hayırlısı hangisidir? sualine şöyle ceavap veriyor:

— Hanımların hayırlısı, kendisi yabancı erkeğe bakmayan, yabancı erkeği de kendisine baktırmayandır!..
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Günbatımı

Alıntı yapılan: Lika - 25 Nisan 2009, 02:28:43
Konuyu şu şekilde hülâsa edebiliriz:
....
Resûlüllah’ın (sallAllahu aleyhi vesellem) kızı aziz evlâdı Fâtıma (r.anhâ) vâlidemizin tarif ve tavsiyelerine kulak verelim :

— Hanımların hayırlısı hangisidir? sualine şöyle ceavap veriyor:

— Hanımların hayırlısı, kendisi yabancı erkeğe bakmayan, yabancı erkeği de kendisine baktırmayandır!..

Kısa ve öz!.. &))

Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana