Açığın Mini - Türbanlının Beyaz eteği.

Başlatan izmirli, 28 Haziran 2007, 03:44:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tuğra

Alıntı Yapkendini  ve islamı komik duruma düşürmeye hiç kimsenin hakkı yok.

Teşekkür ederiz hocam,çok iyi ifade etmişsiniz.
〰〰〰〰🐠

izmirli

Alıntı yapılan: fatihan - 22 Nisan 2009, 19:24:27
izmirli hoşgldin nerelerdesin sen :)

2 sene önceki konu :)

Ah değerli kardeşim Fatihan ! Şimdi nerelerdesin diye sormuşsun ben bunu cevaplamaya çalışsam ne zaman ne mekan yeter.

Ama hoş bulduk demem yeterli sanırım. Bu arada radyo linkini gördüm Allah binlerce kez razı olsun. Çok güzel bir çalışma..

Fatihan kardeşim ben yeni gördüm radyo'yu o da 2 senelik olabilir.)
ALAN konuşup küçültme KENDİNİ

Günbatımı

Alıntı yapılan: azizistanbul - 23 Nisan 2009, 11:07:47
ayrıca hanımlar giyinirken tesettürü sağlayacak elbise giyildiği zaman . onun cazibeli veya cazibesiz olması Allahın yaratmasıdır. cazibe olmasın diye kendini  ve islamı komik duruma düşürmeye hiç kimsenin hakkı yok.

Rengarenk, dallı-güllü başörtüsü de taksınlar mı yani?
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

Fatihan

Alıntı YapRengarenk, dallı-güllü başörtüsü de taksınlar mı yani?

Renkli Dallı güllü takanlar komik mi duruyor sizce?

Günbatımı

Alıntı yapılan: fatihan - 23 Nisan 2009, 14:23:46
Alıntı YapRengarenk, dallı-güllü başörtüsü de taksınlar mı yani?

Renkli Dallı güllü takanlar komik mi duruyor sizce?

Hayır, cazibeli duruyor...

Hz. Mevlana 

Günbatımı

Ben de tam tersini sorayım: Cazibeli olmasın diye tek renk veya dikkat çekmeyen renkte başörtü takanlar, komik duruma mı düşüyor sizce?

Hz. Mevlana 

Fatihan

Komiklik bu tercihlerde bulunanlar için bence hakaret olur.

Ama ister renkli taksın ister tek renk taksın cazibeli durup durmadığı, daha fazla üzerine odaklanıp odaklanılmadığı da kişiden kişiye göre değişiyor bence.

Kimine göre rengarenk takanlar çok cazibeli duruyor çok daha fazla dikkat çekiyor
Kimilerine göre de siyah veya tek renk takanlar çok cazibeli duruyor ve dikkat çekiyor.

Azizistanbul'da bunu güzel açıklamış.

Alıntı Yaponun cazibeli veya cazibesiz olması Allah'ın yaratmasıdır.

ihvan

Alıntı yapılan: günbatımı - 23 Nisan 2009, 14:28:29
Ben de tam tersini sorayım: Cazibeli olmasın diye tek renk veya dikkat çekmeyen renkte başörtü takanlar, komik duruma mı düşüyor sizce?
. ASLA olurmu öyle şey .kadın için en güzeli sade giyinmek.ne kadar dikkat çekerse okadar vebal .acizane

Tuğra

Asıl komıklik hangi tarzda giyinen daha iyi müslüman,havası.Yukarıda ifade edilmiş zaten bayanlara renk sınırlaması olmadığı bu durumda isteyen tek renk isteyen dallı güllü tercih eder,her iki tarafada birbirine saygı duymak düşer.

Alıntı Yapcazibeli veya cazibesiz olması Allah'ın yaratmasıdır

Böyle bir yaradılışa sahip insan ister çuval giysin ister çuha dokuma eşarp taksın,her halükarda dikkat çeker.Yada tam tersi estetik açıdan dikkat çekmeyen biride isterse dallı güllü taksın yıne dikkat çekmez.

Ne yazıkki bazı kardeşlerimiz takva ehli olma yolunda tehlikeli hatalara düşüyorlar.Kendilerini üstün görüp kibirlenerek din kardeşlerini küçümsüyorlar.Kaş yapayım derken göz çıkarmak bu olsa gerek.

Acaba hangisi daha tehlikeli ? Kendisine yasak olmayan tercihlerde bulunmakmı? Bu şekilde hareket edene ''Ben daha iyi müslümanım'' havasında yaklaşmakmı?

Hazret-i Âişe validemize;

''İnsan ne zaman kötü amel işler?'' diye sual edildi.

Buyurdular ki:

''İyi amel işlediğini sandığı zaman.''

Not yukarıdaki söylemlerim,realde ki kişisel gözlemlerime dayanmaktadır.

〰〰〰〰🐠

Günbatımı

Alıntı yapılan: fatihan - 23 Nisan 2009, 14:44:49

Ama ister renkli taksın ister tek renk taksın cazibeli durup durmadığı, daha fazla üzerine odaklanıp odaklanılmadığı da kişiden kişiye göre değişiyor bence.

Kimine göre rengarenk takanlar çok cazibeli duruyor çok daha fazla dikkat çekiyor
Kimilerine göre de siyah veya tek renk takanlar çok cazibeli duruyor ve dikkat çekiyor.

Azizistanbul'da bunu güzel açıklamış.

Ben de bunun için "Rengarenk .... taksınlar mı yani?" diye sormuştum. Fakat konu "...komik mi sizce?" sorusu üzerine farklı bir yöne kaydı...

'Madem cazibeli olup-olmamak bir yerde kadının elinde değil, Allah'ın (c.c.) takdiri, renkli veya sade başörtü kullanmaları farketmez' diye bir yorum çıkardım çünkü...

Hz. Mevlana 

azizistanbul

biraz özel olacak amma emin olun içindekini söylüyorum. tartışmaya bir yön vermek için değil.

düz başörtüsünden görünen gözler .

ve genç bir hanımın giydiği çarşaftan görünen gözler.

etrafta sıkça görmeye alıştığımız  rengarenk başörtülerden daha cazibeli geliyor.

tabi bu arada

النظرة اولى لك والثانى عليك

hadisi şerifi çerçevesinde gelişen olaylar bunlar.

mesele madem cazibeye girdi bunları söylemek herhalde haddi aşmak olmadı. Çünkü cazibenin ölçüsünü melekler belirlemiyor. İnsanlar belirliyor.
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

esgar34

İsra

Ben tesettürde her zaman sade olanından yanayım.Artık başörtülerden geçtim dış kıyafet diye daracık bedenlerini saran pardüseler giyenlere sinir oluyorum.

Alıntı Yapdüz başörtüsünden görünen gözler .

etrafta sıkça görmeye alıştığımız  rengarenk başörtülerden daha cazibeli geliyor.

Çarşaf giyilsin demiyorum ama gözlerinin neresi cazibeli görünüyor yahu aksine =)

Ama şöyle bir durum var bir klasik çarşaf orda gözler pek görünmüyor ikincisi de biraz daha modern olan çarşaf onlarda bazı istisnalar gözlerine sürme ve kalem çekenlerde oluyor onları kast ediyorsanız onlar olabilir.

çarşaflı kardeşlerimiz alınması herkesin giyim şekline saygı duyarız :)

Devri Âlem

Alıntı yapılan: Tuğra - 23 Nisan 2009, 15:54:54
Asıl komıklik hangi tarzda giyinen daha iyi müslüman,havası.Yukarıda ifade edilmiş zaten bayanlara renk sınırlaması olmadığı bu durumda isteyen tek renk isteyen dallı güllü tercih eder,her iki tarafada birbirine saygı duymak düşer.

Alıntı Yapcazibeli veya cazibesiz olması Allah'ın yaratmasıdır

Böyle bir yaradılışa sahip insan ister çuval giysin ister çuha dokuma eşarp taksın,her halükarda dikkat çeker.Yada tam tersi estetik açıdan dikkat çekmeyen biride isterse dallı güllü taksın yıne dikkat çekmez.

Ne yazıkki bazı kardeşlerimiz takva ehli olma yolunda tehlikeli hatalara düşüyorlar.Kendilerini üstün görüp kibirlenerek din kardeşlerini küçümsüyorlar.Kaş yapayım derken göz çıkarmak bu olsa gerek.

Acaba hangisi daha tehlikeli ? Kendisine yasak olmayan tercihlerde bulunmakmı? Bu şekilde hareket edene ''Ben daha iyi müslümanım'' havasında yaklaşmakmı?

Hazret-i Âişe validemize;

''İnsan ne zaman kötü amel işler?'' diye sual edildi.

Buyurdular ki:

''İyi amel işlediğini sandığı zaman.''

Not yukarıdaki söylemlerim,realde ki kişisel gözlemlerime dayanmaktadır.

Alıntı yapılan: azizistanbul - 23 Nisan 2009, 19:16:43
biraz özel olacak amma emin olun içindekini söylüyorum. tartışmaya bir yön vermek için değil.

düz başörtüsünden görünen gözler .

tabi bu arada

النظرة اولى لك والثانى عليك

hadisi şerifi çerçevesinde gelişen olaylar bunlar.

mesele madem cazibeye girdi bunları söylemek herhalde haddi aşmak olmadı. Çünkü cazibenin ölçüsünü melekler belirlemiyor. İnsanlar belirliyor.

Kesinlike imzamı atarım bu yorumlara.

İstisnalar vardır ancak, bir takım kıyafetleri olmazsa olmazlar ölçüsüne bina ederek, kendi gibi giyinmeyenleri aşağıda görüp, kendilerine verilen Allah'ın selamını almaya dahi tenezzül etmeyerek (ki farzı orada terketmişlerdir) hangi takva ölçülerine sığdırırlar merak ediyorum. Bizzat şahit olduğumuz hadisedir, müsettire bir hanım çarşaflı bir hanıma selam veriyor ve sırf kendi gibi giyinmediğinden, aşağılar bir tavırla bakarak selamı alınmıyor. Bir ilginci ise yanında selamını almadığı mütesettire başörtlü, pardesülü müslüman hanım kadar dahi tesettürün ince noktalarına dikkat etmeyen başka bir hanım var.

Şimdi takva derken, Hz.Aişe validemizin önemli ikazını gözönünde bulunduralım. Tek renk, çok renk meselesi kişilerin tercih meseleleri ile doğru orantılı. Birde bu güzel, nezih giyimler vesilesi ile nice mütesettire hanıma özenen, tesettüre giren bayanlar var... Herkes allı dallı başörtüleri değil, gözlerini haramdan koruma ölçülerine riayet ederse, sorun kökten çözülür ;)
اَلْعِلْمُ يَرْفَع بُيوتًا لاَعِمَادًا لَهَا وَالْجِهلُ يَهْدِم بِيُوتَ اْلعِزَّ وَلْكَرَمِ

İsra

Alıntı Yapİstisnalar vardır ancak, bir takım kıyafetleri olmazsa olmazlar ölçüsüne bina ederek, kendi gibi giyinmeyenleri aşağıda görüp, kendilerine verilen Allah 'ın selamını almaya dahi tenezzül etmeyerek (ki farzı orada terketmişlerdir) hangi takva ölçülerine sığdırırlar merak ediyorum. Bizzat şahit olduğumuz hadisedir, müsettire bir hanım çarşaflı bir hanıma selam veriyor ve sırf kendi gibi giyinmediğinden, aşağılar bir tavırla bakarak selamı alınmıyor.

müslümana yakışmayan ve uymayan bir davranışta bulunmuşlar e52))