Açığın Mini - Türbanlının Beyaz eteği.

Başlatan izmirli, 28 Haziran 2007, 03:44:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ay-yüzlüm

sizin bu teşhisinize katılıyorum fakat sizin o bahsettiğiniz bayanlar islamı bilerek yaşadıklarından deyil sadece örf adet olduğu için yapanlar

islamı tam bilip yaşıyan bir müslüman bayan sizin dediğiniz şekilde gezeceğine giyineceğine ben inanmıyorum tabi bu gibi kişiler bütün islam camiasını karalıyor...bunu herkeze mal etmemek lazım...

şahsen bende o gibi giyinenlere karşıyım ...RABBİM hidayetini nasip eylesin bizleride hidayetini ziyade eyleyip  daim ve  baki kılsın..
Yürü dünya yürü bu yol dergaha gider.
Bu yol gama,kedere,acıya,aha gider.
Çıkablirsen eyer bu yokuşu zirveye,
Hüzünlenme o zaman sonu felaha gider.

İsra

Alıntı yapılan: "fzehrabetül"sizin bu teşhisinize katılıyorum fakat sizin o bahsettiğiniz bayanlar islamı bilerek yaşadıklarından deyil sadece örf adet olduğu için yapanlar

islamı tam bilip yaşıyan bir müslüman bayan sizin dediğiniz şekilde gezeceğine giyineceğine ben inanmıyorum tabi bu gibi kişiler bütün islam camiasını karalıyor...bunu herkeze mal etmemek lazım...

şahsen bende o gibi giyinenlere karşıyım ...RABBİM hidayetini nasip eylesin bizleride hidayetini ziyade eyleyip  daim ve  baki kılsın..

aynen katılıyorum :x

Fatihan

Güzel bir konuya değinmişsiniz ama başörtüsüne Türban denmesine kızıyorum.

izmirli

Fatihan kardeşim,başörtülü olanların bu beyaz eteği giydiklerini düşünmediğim için belli bir simge adına türban takanları beyaz etekli gördüğümden başörtüsü demedim.
ALAN konuşup küçültme KENDİNİ

uhra

kardeşler
başörtüsü dendiğinde bence anlaşılması gereken; dikkati çekmeyen tek renk ve omuzlardan dökülen örtü olmalı.
oysa şimdi takılan başörtüler renkli, dallı güllü, albenisi fazla bayanı daha çekici kılan, boyunda bağlanan örtüler.
fzehrabetül kardeşimin belirttiği gibi İslamı bilen biri zaten örtü şeklinden belli oluyor.
diğerlerine de Mevla Teala hz. bilinçlenmek, şuurlanmak nasip etsin.

Fatihan

Alıntı Yap
diğerlerine de Mevla Teala hz. bilinçlenmek, şuurlanmak nasip etsin.

Amin kardeşim...

tibet

Bu konuda size katılmıyorum uhra,
müslüman herşeyin eniyisine  layıktır ve en güzelini takmalı hanım kardeşlerimiz ,özellikle genç kardeşlerimize daha hoşgörülü olmalı tek renk gibi kıstaslara tutulmamalı,bu tutumların, şeytanın her türlü hilesinin bol olduğu zamanda gençleri uzaklaştıracağını düşünüyorum ....

Beyaz yada başka bır renk, dallı güllüde olsa pardesü içinde olduktan sonra ,bence bunun konusu bile yapılmamalı,insanlara dikte edilmemeli yada bu tarz giyinene pardesü içinde olduktan sonra müslümanlığı sanki yarım yaşıyormuş tavrına girilmemeli ...

izmirli

Alıntı YapÇok mu inceliyorum ne

Fatihan kardeş aynen... Biraz sal kelimeleri kendi haline. Allah Allah
ALAN konuşup küçültme KENDİNİ

uhra

bende sizin düşüncenize katılmıyorum tibet kardeş.

ayrıca yazıyı dikkatle okursanız dikte etme gibi bir husus yok.

İslami tesettürden anladığım tesettür şeklini belirttim.

şeytanın her türlü hilesinin bol olduğu bir zamanda diyorsunuz. albenili, cazibe meydana getirecek örtünün, şeytanın bir hilesi olduğunu niye düşünmüyorsunuz.

hem kişilerin görüşüne veya hoş görüsüne göre şekillenmiyor bu husus.

İslam Fukahası tesettür konusunu üç hususta toplamış.
1) vücut hatları belli olmayacak.
2) el yüz hariç  ten gözükmeyecek.
3) na-mahremi cezbetmeyecek.

EVET Müslüman her şeyin en iyisine layıktır. İslami hudutlar içerisinde.
taviz vererek,  boyalı basın diye tabir edilen medyayı ve takipçilerini, Müslüman kesime güldürmeye kimsenin hakkı yok.

biraz araştırırsanız allı güllü, kırmızılı fuşyalı başörtülü daracık elbiseli  tesettür!!!!!lü bayanlar ve "tesettür defilesi" hakkında alaycı ifadelerle yazılan yazıları okursunuz.

Tesettür =setr etmek tir.
daha cazibeli bir hale getirip dikkatleri celbetmek değil.

İsra

uhraya katılıyorum dış giysiler de biraz daha dikkatli olmalıyız mümkün olduğunca dikkat çekici renklerden ve dar olmamasına dikkat etmeliyiz

Alıntı Yap
EVET Müslüman her şeyin en iyisine layıktır. İslami hudutlar içerisinde.
taviz vererek, boyalı basın diye tabir edilen medyayı ve takipçilerini, Müslüman kesime güldürmeye kimsenin hakkı yok.

katılıyorum sana uhra  bizzat bana soranda oldu daha doğrusu sözde tesettürlü olup uygunsuz davranışlarda bulunan hanımlar hakkında benim verdiğim cevap onlar bilinçli örtünmüyor örtünmemnin anlamını bilselerde böyle örtünmez ve böyle davranmazlardı oldu..

uhra

Alıntı Yap
onlar bilinçli örtünmüyor örtünmemnin anlamını bilselerde böyle örtünmez ve böyle davranmazlardı oldu..

:x çok doğru söyledin isra

tibet

Alıntı Yapİslami tesettürden anladığım tesettür şeklini belirttim

Alıntı Yapşeytanın bir hilesi olduğunu niye düşünmüyorsunuz

Sayın kardeşim siz kendi düşüncenız olarak güzelce ifade etmişsiniz ama bizim düşüncemizi yargılamışsınız....

Alıntı Yaphem kişilerin görüşüne veya hoş görüsüne göre şekillenmiyor bu husus

elbetteki islami ölçülere göre şekillenir,lakin ben hiç bir islami kaynakda renk yasağına rastlamadım sizin bildiğiniz varsa lütfen paylaşın....

bu zamanda müslüman öksürse dahi ona bile alay konusu bulurlar,böyle şahıslar her daim olacaktır kimse hayatını bunlara göre düzenleyemez.

bizim bahsettiğimiz ceketli dar kıyafetler yada pantolonlu kıyafetler değil elbette...

setr pardesü ile yerine getirildikten sonra ,bunun içine giyilen renk hiç birimizi alakadar etmez,yargılamak bizlere düşmez,mesela siyah yada kahverengi giyilecek tesettür budur diye bir söylem söz konusu olamaz.

Karşımızdaki insanları bu kıstaslar ile değerlendirirken, onların Ahiret hallerinin belki bizlerden kat kat üstün olabileceğinide unutmamamız lazım...

uhra

Alıntı Yap
Sayın kardeşim siz kendi düşüncenız olarak güzelce ifade etmişsiniz ama bizim düşüncemizi yargılamışsınız....

est. yargılama değil iyi niyetli bir soru.

Alıntı Yap
setr pardesü ile yerine getirildikten sonra ,bunun içine giyilen renk hiç birimizi alakadar etmez

kardeşim ben de dış kıyafeti mevzû etmiştim.

Alıntı Yap
bu zamanda müslüman öksürse dahi ona bile alay konusu bulurlar,böyle şahıslar her daim olacaktır kimse hayatını bunlara göre düzenleyemez.

bizler Müslümanlar olarak, inançlarımızı yaşamada taviz vermeyerek,  alay konusu olabilecek davranışlarda bulunmayarak yaşamakla mükellefiz. gerisi bizim sorumluluğumuzda değil. hem bu konuda da size katılmıyorum. İslamı samimi olarak, özüyle yaşayanlarda Cenab-ı Hakk'ın verdiği bir heybet olur.

Alıntı Yap
siyah yada kahverengi giyilecek tesettür budur diye bir söylem söz konusu olamaz.

tesettür rengi belirtmedim. rengin dikkat çekici olmaması konusunda fukahanın beyanı var. buda yeterli sanırım.

Alıntı Yap
Karşımızdaki insanları bu kıstaslar ile değerlendirirken, onların Ahiret hallerinin belki bizlerden kat kat üstün olabileceğinide unutmamamız lazım...

kıstaslar bizim kıstaslarımız değil, İslam fukahasının kıstasları.!!

elbetteki tevbe edip Amel-i salih kişilerin Ahiret makamları yüksek olur.
Dualarımız bu yönde..

esenlikle kalın

Lika

mesele aslında çok ama çok derin ve bir o kadar da girift...

Kadın her ne giyerse giysin,daima cazibe merkezi olma özelliğini muhafaza eden bir varlık...

Mesela,kadını en siyah çarşaflar içinde dahi yine haram nazarlarını bakışlarına hedef olmaktan kurtulamıyolar...Örnekler binlerce...Yüzü örtlü,siyah çarşaflar içerisinde bile bir kadın yine dikkat çekiyor bi şekilde...

Tesettür dikkat çekmemektir,doğru..Bir o kadar da bulunduğu ortama zıd giyim tarzları ortaya koymak da cazibe alanını oluşturabiliyor..

Olayın diğer farklı bir yönü ise zaman zaman tesettürlü hanımların güzel ve nezih giyimleri,diğer tesettüre meyilli hanımların tesettüre özendirilmesi adına da ön vesileler olabiliyor...

Aslında İslam düşmaları da dahil olmak üzere birçok kişinin gözü Müslümanların üzerinde,her hareketleriyle...

En güzeli hanımların dış ortamlarda fazla görünmemesi...
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

tibet

HANEFİ MEZHEBİ’NDE ELBİSE

Hanefi mezhebine göre, elbise ile ilgili hükümler beş kısma ayrı­labilir:

1. Giyinilmesi farz olan elbiseler: Bunlar avret yerlerini kapatan, vücudu sıcağın ve soğuğun doğuracağı zararlardan koruyan elbise­lerdir. Çünkü avret yerlerinin kapalı olması farzdır. Bir de insan vü­cudu, sıcağa ve soğuğa tahammül edemez. Vücudun elbise ile ko­runması gerekir. Bu, aynen hayatı devam ettirecek kadar yeme ve içme gibi farzdır.

Elbisenin pamuk veya ketenden olması daha iyidir. Çünkü bu, insanı kibirden daha kolay uzaklaştırır. Kendini aşağı görmemesi için elbisesi kötü olmamalı kibirlenmemesi için de pek lüks olma­malıdır. Çünkü, Rasûlullah sallAllahü aleyhi ve sellem şöhretin iki çeşidini de yasaklamıştır: Bunlardan birisi, güzellikte en iyi olmak; diğeri de en kötü ve pejmürde olmaktır. İşlerin en iyisi orta seviyede olanıdır.

2. Müstehap olan elbise: Zaruret miktarından fazla olup, süslen­mek ve Allah’ın nimetini göstermek için giyilen elbisedir. Bilhassa, ilim adamları ve itibarlı kişilerin böyle giyinmeleri iyi olur. Peygam­ber sallAllahü aleyhi ve sellem, şöyle buyurmuştur: “Allah Teâlâ, verdiği nimetlerin eserinin kulu üzerinde görülmesini sever.”

3. Mübah olan elbise: Bu, güzel görünmek için giyilen elbisedir. Eğer, kibirlenme düşüncesi yoksa, Cuma ve Bayram günleri ile top­lantılarda böyle elbiseler giyilebilir. Çünkü, Peygamber sallAllahü aleyhi ve sellem bazen 1.000 dirhem kıymetinde bir rida ile çıkar, ba­zen de 4.000 dirhem kıymetinde bir rida ile namaza dururdu.imam Ebu Hanife de 400 dirhem kıymetinde rida giyinir ve öğrenci­lerine şöyle derdi: “Memleketinize gittiğinizde en güzel elbiseler gi­yininiz.” ..........

4. Mekruh olan elbise: Bu, kişiye kibir ve gurur veren elbisedir. Peygamber sallAllahü aleyhi ve sellem Mikdad b. Ma’di Kerib’e şöyle buyurmuştur: “Seni kibre sokmayacak ölçüde ye, iç ve giyin.”

5. Haram olan elbise: Erkekler için hakiki ipekten elbise giymek haramdır. Çünkü Peygamber sallAllahü aleyhi ve sellem ipek ve atlas giyinmeyi yasaklamış .................

Elbise ile ilgili diğer hükümler:

1- Renkler: Elbisenin beyaz veya siyah renkte olması müstahap­tır. Çünkü Peygamberimiz sallAllahü aleyhi ve sellem şöyle buyur­muştur:

“Allah Teâlâ beyaz elbiselileri sever; zira cenneti beyaz olarak ya­ratmıştır.”

Elbisenin mavi olmasının da bir sakıncası yoktur.

Bazı kitaplarda yeşil giymenin sünnet olduğu belirtilmiştir.

Kadın elbiselerine renk sınırlaması yoktur