Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Ben onlarsız edemem

Başlatan Oruc_Reis, 03 Haziran 2007, 02:32:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oruc_Reis

Ben onlarsız edemem!”

Resulullahın emri ile, Ebu Bekri Sıddık, Eshab-ı kirama sabah namazı kıldırıyordu. Resulullah, ansızın oda kapısının perdesini aralayıp, Eshabını namazda görünce tebessüm eyledi. Ebu Bekri Sıddık Resulullahı namaz kıldırmaya geliyor sanarak geri çekildi. Eshab-ı kiram da, anlayarak sevindiler. Mübarek eli ile işaret ederek, “Namazınızı tamamlayın!” buyurdu. Perdeyi indirdi. O gün vefat etti. Hadis âlimleri, sözbirliği ile bildiriyorlar ki, bir kadın, Resulullahtan bir şey sordu. “Sonra gel, sor!” buyurdu. Ya ResulAllah! Gelince, seni bulamazsam ne yaparım deyince, “Gelince beni bulamazsan, Ebu Bekir’e sor!” buyurdu.
Said bin Müseyyeb diyor ki:
“Ebu Bekri Sıddık Resulullahın veziri idi. Resulullah, bütün işlerinde onun ile meşveret ederdi. İslam’da Resulullahın ikincisi idi. Mağarada Resulullahın ikincisi idi. Bedir gazasında çardak altında Resulullahın ikincisi idi. Kabirde de Resulullahın ikincisi oldu. Resulullah, hiç kimseyi onun önüne geçirmez idi.”
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
“Ebu Bekir ile Ömer’i sizin önünüze ben geçirmedim. Onları, Allahü teâlâ, hepinizin önüne geçirdi.” (Ebu Ya’la, Neccar)
“Ya Rabbi Ebu Bekir’e ve Ömer’e rahmet et. Onlar Seni de Resulünü de sever.” (İ.Asakir)
“Hz. İsa’nın havarileri gibi, insanlara farzları ve sünnetleri öğretmek üzere Eshabımdan bazılarını göndermek istiyorum. “Neden Ebu Bekir ve Ömer’i göndermiyorsun?” denildiğinde, buyurdu ki: Onlar dinde benim göz ve kulağım gibidir. Ben onlarsız edemem.” (Hakim)
“Allahü teâlâya hamd olsun ki, beni, Ebu Bekir ve Ömer ile kuvvetlendirdi.” (Hakim)
“Her şeyin bir kanadı vardır, bu ümmetin kolu kanadı da Ebu Bekir ve Ömer’dir.” (Hatib)
“Allah beni ikisi gökte ikisi yerde olmak üzere dört yardımcı ile destekledi. Gökte olanlar Cebrail ve Mikail; yerde olanlar da Ebu Bekir ve Ömer’dir.” (Taberani)
“Her Peygamberin has arkadaşları vardır. Benim has arkadaşlarım Ebu Bekir ile Ömer’dir.” (Taberani)
“Benden sonra ümmetimin en hayırlısı Ebu Bekir ve Ömer’dir.” (İ.Asakir)
“Ben, Ebu Bekir, Ömer, Osman da vefat edince, ölmeye gücün yeterse öl.” (Ebu Nuaym)
cihan baginda ey akil, budur makbul-i ins i cin.Ne kimse senden incinsin, ne sen bir kimseden incin.

Vuslat Yolcusu

kardesim Allah razi olsun paylastiginiz icin.

Ahi

[glow=yellow,2,300]Herhangi bir insan vaktini nasıl geçireceğini, üstün bir insan ise vaktini nasıl tasarruf edeceğini düşünür. – Schopenhaver[/glow]

Fatihan

Alıntı yapılan: "kenz"Allah razi olsun mevla bizleri şefaatlerine nail kılsın ebeda