Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Dinler arası diyalog nedir?

Başlatan çukurovalı, 26 Mayıs 2007, 21:05:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tarihman

Alıntı yapılan: "çukurovalı"tarihman kardeşim yorumunuz çok güzel olduğu gibi kopyalayıp bizim sitede yazacam(sizin adınızı belirterek )umarım kızmazsınız..

Tabi kardeşim. "Hizmet amacıyla her türlü ortamda çoğaltılıp, dağıtılmasında bir mahzur yoktur"

Fatihan

Alıntı yapılan: "uhra"Ya Rabbi Bizleri Kuran-ı Kerimin, Rasulullah (sas) Efendimizin ve Ashabının yolunda sabit kıl.
[/b]

Amin..

tarihman

Alıntı yapılan: "uhra"Ya Rabbi Bizleri Kuran-ı Kerimin, Rasulullah sas Efendimizin ve Ashabının yolunda sabit kıl.

Amin kardeşim.

Slience

Siz yerinizde saya durun. Aynı lafları saya durun. Başaranlar çok iş başarıyor. Bildiğiniz başka bir şey yok aynı yemeği ısıtıp ısıtıp yiyorsunuz. Hani o insanların yaptığı hangi işi becerebildiniz, neyse hep böyleleri olacaktır zaten gülüp geçiyoruz...
El Baki Hüvel Baki

uhra

silence kardeşim. siz derken bir ayırım yaptığınızın farkındamısınız.

Gerçek İslamda, müslümanlar arasında biz siz diye bir ayırım yok. Allaha ve Rasulullaha (sas) inanan, Kur'an ve sünnet-i seniyye dahilinde hayatı idame ettirmeye çalışan her mümin ve müslüman, yine müslüman olarak gördüğü insanları biz kavramı içinde tutar.

sizin ifadenizden anlaşılan ise, demekki; diyalog adı altında şekillendirilmeye çalışılan diyalogcu İslamcıların!! zihinlerinde böylesi biz siz ayırımı var.

Siz diye ayırdığınız bizler ise iddia ettiğiniz gibi boş durmuyor, yerimizde de saymıyoruz.
Allahın yardımı, inayetiyle Kur'anın hakikatini ve Ef. (sas) sünneti seniyyesini olması gerektiği şekilde yani "hakikatı"  haykırıyor tebliğimizi biiznillah yapmak için gayret sarfediyoruz.

yine sizin ifadenize göre bizler, sünneti seniyye çerçevesinde ki yaşantımızda taviz vermek istemediğimiz içinde tv gibi medya sektöründe yer almıyoruz.

o insanların diye tabir ettiğiniz insanların, yaptığı işler; müslüman bir kadınla gayri müslim bir erkeğin evliliğini doğru bir şeymiş gibi lanse etmekse, kandil gecelerini orkestra eşliğinde şarkıcıların konseri ile kutlamaksa, İslamı tebliğ edeceğiz diye na-mahrem olayını gözardı ederek film çevirmekse vb gibi  bir çok  Hakk'ın razı olmayacağı işleri yapmaksa!!

Doğru siz diye belirttiğiniz  bizler böyle işler yapmadık ve yapmaktan da Allaha sığınırız.

üslubunuz sataşma kabilinden olmuş. oysa ki burada ifade edilenlere karşı, fikri savunma cihetinden olmasını tercih ederdim.

fakat bu konuyla ilgili ayet ve hadisler o kadar sarih ki.    

bu sebeble tabiiki böylesi bir üslubu kullanmak zorunda kalıyorsunuz.

silence kardeşim bizler aynı dinin mensupları olarak kardeşiz ve bizim dualarımızdasınız. siz her ne kadar bizi "siz" diye ayırsanız da.

siz dediğiniz bizlerin tek arzusu Ef. (sas) in İslamı tebliğ ettiği ve yaşadığı  gibi, Sahabe-i Kiram gibi, İmam-ı Rabbani gibi, Şah-ı Nakş-i Bend gibi, Abdul Kadir-i Geylani gibi İslamı yaşamak ve tebliğ etmek.

Selam Hüdaya tabi olanların üzerine olsun.

Slience

hayır siz diye hitap ederek amacım ayırım yapmak değil. Böyle bir şey de zaten bana düşmez. İslam dünyasında iranın müslümanlığını arabistan, arabiatanın müslümanlığını iran beğenmiyor. herkes kendine göre her şeyin doğrusunu yapıyor. Bende belli şartlara boyum eğmek zorunda da kalsa dünyaya müslümanlığı sevdirmek ve efendimizin adını duyurmaktan başka gayeleri olmayan insanlara karşı daha hoşgörülü olmanızı dilerim. ve görüyorum ki izledikleri yol ve yöntem bı anlatım için en iyi olan yoldur. Ayrıca yabancı ülkelerde ki okullar sayaesinde bir çok insanın müslüman olduğunu unutmayın. Sadece hoşgörü ve bieaz dialog dedik o kadar...
El Baki Hüvel Baki

Oruc_Reis

Alıntı yapılan: "Slience"dünyaya müslümanlığı sevdirmek ve efendimizin adını duyurmaktan başka gayeleri olmayan insanlara karşı daha hoşgörülü olmanızı dilerim. ...

Tabiki  ehli sunnet  ve-l cemaat itkadina aykiri ters dusunceler  olmadik tan sonra  kardesim  her turlu maddi ve manevi desdegimiz  yaninniz dadir ..
Yanliz ehli sunnet ve-l cemaat cercevesi icin de olcak savunduklariniz

ama  Firka-i naciyyeye ters bir yol olur sa  odurki karsinizda ehli sunnet ve-l cemaat itikadini gorursunuz

Efendimizin yolu ve eshabinin yolu   Ehli sunnet ve-l cemaat itikadi

biz inandik  ve iman ettik  inaniyorum ki siz de bizim gibi dusunuyor sunuz  bun dan hic supem yok sizi veya baska birini  elestirmiyorum davamizin ne oldugunu anlatmaya calisiyorum kardesim

selametle
cihan baginda ey akil, budur makbul-i ins i cin.Ne kimse senden incinsin, ne sen bir kimseden incin.

uhra

Alıntı Yap
biz inan dik ve iman ettik inaniyorum ki siz de bizim gibi dusunuyor sunuz bun dan hic supem yok sizi ve ya baska birini elestirmiyorum davamizin ne oldugunu anlatmaya calisiyorum kardesim

el-ensar kardeşim bu cümleyi daha açık yazsaydınız daha iyi olurdu.

silence kardeşim Mülümanlığı sevdirmek, Ef. sas tanıtmak,el-ensar kardeşimizin de belirtmek istediği gibi Ehli sünnet çerçevesinde olursa doğru bir iş olur.
Ef. sas ve Sahabe-i Kiramın, Müslümanlığı sevdirmede kullandığı metodun dışındaki metodlar bid'at olur, batıl olur.
hoş görünmek adına Kur'an ve Süneti Seniyye nin dışına çıkılamaz  vesselam

osmanlı

slience kardeş nasip olursa bu malum cemaatin mensupları ile önümüzdeki ay azerbeycana gideceğim ve o okulları kendimce denetleyeceğim. Yaşadıklarımı burada anlatacağım umarım dediğin gibidir.
Devrimci akıla sahip olanlar, luciferin yeni dünya düzenini yemezler...

Slience

pakala anlattın mı bilmiyorum ama anlatırsan inş okuma fırsatım olursa okurum
El Baki Hüvel Baki

afrah

Alıntı yapılan: "Slience"Siz yerinizde saya durun. Aynı lafları saya durun. Başaranlar çok iş başarıyor. Bildiğiniz başka bir şey yok aynı yemeği ısıtıp ısıtıp yiyorsunuz. Hani o insanların yaptığı hangi işi becerebildiniz, neyse hep böyleleri olacaktır zaten gülüp geçiyoruz...
kimin yerinde saydigini mevlam bilir.herkes kendisine baksin.
.....Eger bu yoldan dönmek kader ise,
o kader beni bulmadan Emanetini üzerimden al YARAAB....

afrah

Alıntı yapılan: "uhra"Ya Rabbi Bizleri Kuran-ı Kerimin, Rasulullah sas Efendimizin ve Ashabının yolunda sabit kıl.
Amin
.....Eger bu yoldan dönmek kader ise,
o kader beni bulmadan Emanetini üzerimden al YARAAB....

sentez

amiin kardeş
YAŞASIN AYNI GÜNEŞİ EMZİRİP İKLİMLERE İKLİMİMİZDEN ALIN TERİ İLE SUNDUĞUMUZ ÜRÜNLER...
(kalbimde ve dualarımda daima SİZ ler olacaksınız.bunda asla şüpheniz olmasın..)