Haberler:


X adresimiz

Ana Menü

Yapmış Olmak İçin Yapmak

Başlatan Fatihan, 16 Mayıs 2007, 13:54:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fatihan

Yaşlı bir marangozun emeklilik çağı gelmişti. İşveren müteahhidine, çalıştığı konut yapım işinden ayrılarak büyüyen ailesi ile birlikte daha özgür bir yaşam sürme hayalinden bahsetti.

Müteahhit, iyi işçisinin ayrılmasına üzüldü ve ondan, kendisine bir iyilik olarak, son bir ev yapmasını rica etti. Marangoz kabul etti ve işe başladı; fakat gönlünün yaptığı işte olmadığını görmek pek kolaydı. Kalitesiz malzeme kullanarak baştan savma bir ev yaptı. İşini bitirdiğinde işveren, evi gözden geçirmek için geldi. Dış kapının anahtarını marangoza uzatarak, “Bu ev senin” dedi. Marangoz, şoka girmişti. Keşke yaptığı evin kendi evi olduğunu bilseydi! O zaman böyle yapar mıydı hiç!


-alıntı-


Vuslat Yolcusu

Alıntı yapılan: "fatihan"Yaşlı bir marangozun emeklilik çağı gelmişti. İşveren müteahhidine, çalıştığı konut yapım işinden ayrılarak büyüyen ailesi ile birlikte daha özgür bir yaşam sürme hayalinden bahsetti.

Müteahhit, iyi işçisinin ayrılmasına üzüldü ve ondan, kendisine bir iyilik olarak, son bir ev yapmasını rica etti. Marangoz kabul etti ve işe başladı; fakat gönlünün yaptığı işte olmadığını görmek pek kolaydı. Kalitesiz malzeme kullanarak baştan savma bir ev yaptı. İşini bitirdiğinde işveren, evi gözden geçirmek için geldi. Dış kapının anahtarını marangoza uzatarak, “Bu ev senin” dedi. Marangoz, şoka girmişti. Keşke yaptığı evin kendi evi olduğunu bilseydi! O zaman böyle yapar mıydı hiç!  :x


-alıntı-


İsra

ellerinize sağlık..ee hayat bu süprizlerle dolu:)

Ahi

Alıntı yapılan: "kenz"
Alıntı Yap
ellerinize sağlık..ee hayat bu süprizlerle dolu
:x
[glow=yellow,2,300]Herhangi bir insan vaktini nasıl geçireceğini, üstün bir insan ise vaktini nasıl tasarruf edeceğini düşünür. – Schopenhaver[/glow]