Osmanlıca Öğrenmek İsteyenler İçin Nesih ve Rik'a Yazısısı

Başlatan tarihman, 29 Nisan 2007, 14:33:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tarihman

Osmanlıca Öğrenmek veya bildiği halde ilerletmek isteyenler için kendimin hazırlamış olduğu dosyaları burada link veriyorum. Umarım faydalı olur. Kolaylık olması için aynı belgeyi hem Nesih hemde rik'a yazısı ile verdim. İlk olarak Peygamberler Tarihinden (Kısas-ı Enbiya) Hazretli Adem Aleyhisselamın hayatını verdim. Taleb olması halinde parça parça burada vermeye devam edeceğim.

http://rapidshare.com/files/28519778/Hazreti_Adem_A.S..pdf

samsunlu

Allah RAZI OLSUN KARDEŞ DEVAMINI BEKLERIM TEŞEKKUR :)  :)  :)

rahname

Alıntı yapılan: "tarihman"Osmanlıca Öğrenmek veya bildiği halde ilerletmek isteyenler için kendimin hazırlamış olduğu dosyaları burada link veriyorum. Umarım faydalı olur. Kolaylık olması için aynı belgeyi hem Nesih hemde rik'a yazısı ile verdim. İlk olarak Peygamberler Tarihinden (Kısas-ı Enbiya) Hazretli Adem Aleyhisselamın hayatını verdim. Taleb olması halinde parça parça burada vermeye devam edeceğim.

Allah razı olsun. Devamını paylaşırsanız memnun oluruz.

enfa

Alıntı YapAllah razı olsun. Devamını paylaşırsanız memnun oluruz.

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

ankebut-57

Teşekkürler Hocam. Lâkin şu rapishare.com mudur nedir, onunla arayı bir türlü düzeltemedik gitti. İndiremiyorum bu adresten.  :cry:  :cry:
Âlimleri irfan sahib eden, üç harf ile beş noktadır.(عشقْ)
Mü'minleri duhûlü cennet eyleyen, beş harf ile üç noktadır. (ايمان)

www.ayasofya.org

tarihman

rapidshare'den dosya indirmekte zorlanan arkadaşlar msn'mi kaydederlerse oradan da gönderebilirim.

MSN: tarihman_turkiyemforum @hotmail.com

Himmet

Alıntı YapAlıntı:

Teşekkürler Hocam. Lâkin şu rapishare.com mudur nedir, onunla arayı bir türlü düzeltemedik gitti. İndiremiyorum bu adresten

Ahh aynı dertten yakınıyorum biri yardımcı olsun yaa mümkünse

Çok teşekkür ederiz kardeşim..
Bende netice alamıyordum.Arkadaşlardan temin ederiz inşaAllah..
Allah razi olsun..
Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

tarihman

http://rapidshare.com/files/30843680/Hazreti_Nuh_ve_Hud_AS.pdf.html

Daha önce ifade ettiğim gibi İslam Tarihi'nin Nuh Aleyhisselam ve Hud Aleyhisselam Bölümleri Nesih ve Rika yazısı ile devam ediyor. İnşAllah ileride vermeye devam edeceğmi.

Salih GÖNÜL

Selamün Aleyküm! Arkadaşlar elime yeni geçen osmanlıca kitaplar var ama emanet. Bu yüzden tarayıcıdan pc'ye aktarıp iade etmem gerekiyor. tarayıcıdan geçirince de resim formatından başka kaydedilemiyorve düzenleme yapılamıyor. Word'e dönüştürünce karakterler değişip bozuluyor. tanınmaz şekiller alıyor. bu gibi belgeleri Word'e bozulmadan aktarmanın bir yolnu, programını bilen varmı? PDF dışında. çünkü bunda da düzenleme yapılamıyor.

tarihman

Yazılar düzgün ise yani okunaklı ise Arapça OCR programı bulup word formatında kaydedebilirsin. Ancak bu yine yüzde yüz doğru olmaz. Yine de gözden geçirmen gerekli.

talebecikk

linki tıkladığımda file not found yazıyor ş4)) indiremiyorum ben de a21))
Şu dünyadaki en büyük hüner;Mürşide Mürid olmakmış meğer...

ettunca

Alıntı yapılan: talebecikk - 23 Şubat 2008, 12:22:20
linki tıkladığımda file not found yazıyor ş4)) indiremiyorum ben de a21))

Dosyalar silinmis.Yeniden yuklenmesi icin elinde olan birine rica etsek..

azizistanbul

ben arapça ocr yi çok aradım ama bulamadım . bulabilen arkadaşlar varsa lütfen haber versinler
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

dunya84

selamün aleyküm linki açamıyorum .lütfen yardım edin...