Gönderen Konu: Cep telefonun zararlarından korunma yolları  (Okunma sayısı 24385 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Lika

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 3892
Ynt: Cep telefonlarının en büyük zararı
« Yanıtla #15 : 06 Nisan 2008, 06:10:10 »

Çok önemli bilgiler..Teşekkürler İsra.

Ama en çok da ihmal edilen,gün geçtikçe bırakın yetişkinleri küçücük çocukların elinde oyuncak olan bu radyosyon bombasını acaba nasıl uzaklatıracağız hayatımızdan?...
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Çevrimdışı belya

  • aktif okur
  • **
  • İleti: 110
  • Net'i Süzüyorum..
Cep telefonu ilk açılınca kulağınıza götürmeyin !
« Yanıtla #16 : 11 Nisan 2008, 12:17:02 »
Hayatı kolaylaştıran teknolojik ürünlerin insan sağlığına etkisi yıllardır tartışılıyor. Hacettepe Üniversitesi'nin teknokentinde laboratuvar kuran Telekomünikasyon Kurumu, cep telefonlarını mercek altına aldı. 
 
 
 
Varılan sonuç korkutucu: "Doğru kullanılmazsa cep telefonları cilt kanserine yol açabilir ve beyin gelişimini zedeler." Zaman'ın sorularını cevaplayan Teknik Düzenleme ve Standardizasyon Daire Başkanı Ejder Oruç, 'telefonlar zararsız' demenin büyük hata olduğunu vurguluyor. Laboratuvarın araştırma yöntemi de ilginç. Kobay olarak robot kullanılıyor. Bilim adamları, robotun kafa kısmına beynin özelliklerine uygun olarak üretilmiş özel bir sıvı yerleştiriyor. Ardından da cep telefonuyla konuşma senaryoları tek tek uygulanıyor. 128 noktada tarama yapılarak elektromanyetik soğurulma miktarı ölçülüyor. Riskli bölümler ikinci kez tarandıktan sonra, telefonların en derindeki alana etkisi tespit ediliyor.

 
Teknolojinin hayatımızı kolaylaştırdığı bir gerçek. İletişimden ulaşıma, günlük hayatımız teknolojinin nimetleriyle daha külfetsiz bir hal alıyor. Hayatımızı kolaylaştıran teknolojik nimetlerden biri de cep telefonu. Elimiz, ayağımız gibi görmeye başladığımız bu cihaz sayesinde 24 saat her yerde kesintisiz iletişim sağlanabiliyor. Cep telefonunun işlevleri bununla da sınırlı değil. Bu harika cihaz sayesinde, radyo dinleniyor, TV izleniyor, medyadaki haberler takip edilebiliyor, fotoğraf çekip gönderiliyor, hatta bankacılık hizmetleri bile yapılabiliyor. Böylesi müthiş bir cihazın, insan sağlığı üzerinde olumsuz etkisi olup olmadığı da hep tartışma konusu oldu. Bazı bilim adamlarına dayandırılarak, cep telefonlarının zararsız olduğu ileri sürüldü. Kimi bilim adamları ise asbestten daha zararlı olduğunu belirtti. "Gerçekte, cep telefonları insan sağlığına ne kadar zararlı?" sorusuna hep yurtdışından cevaplar arandı. Artık, bu sorulara, Türkiye'deki en yetkili kurum olan Telekomünikasyon Kurumu cevap veriyor. Kurumun, Hacettepe Üniversitesi'nin tekno kentinde kurduğu "Piyasa Gözetimi Laboratuvarı"nda cep telefonlarının Dünya Sağlık Örgütü'nün verdiği ölçülerle üretilip üretilmediğini araştırıyor.

Zaman'ın ziyaret ettiği ve çok özel bir teknoloji ile inşa edilen odalarda, cep telefonunun insan sağlığı üzerindeki etkileri robot yardımıyla araştırılıyor. Robotun kafa kısmına, beynin özelliklerine uygun olarak üretilmiş özel bir sıvı yerleştiriliyor. Cep telefonu da, robota aynen konuşma sırasındaki gibi yerleştiriliyor. Konuşma halindeki telefon senaryoları aynen robota uygulanıyor. Robot, 128 noktada beyni temsil eden sıvı üzerinde tarama yapıyor. Her bir noktada, elektromanyetik soğurulma miktarı ölçüyor. En fazla soğurulma olan noktalar, ikinci kez taranıyor. İkinci taramada, derinlik biraz daha artırılıyor. Böylece, cep telefonunun en derindeki alana yaptığı etki belirleniyor.

Laboratuvarın yöneticisi, Telekomünikasyon Kurumu Teknik Düzenleme ve Standardizasyon Daire Başkanı Ejder Oruç, laboratuvar ortamında yapılan incelemeler neticesinde, cep telefonunun zararsız olduğunu söylemenin büyük hata olacağını savunuyor. "Bu aynı zamanda büyük bir yanlış olur." diyen Oruç, önemli olanın, belirlenen sınır değerlerini aşmamak olduğunu kaydediyor. Sınırlar aşılmadığı takdirde, insan sağlığı üzerinde olağanüstü bir şey olmayacağını savunan Oruç, aksi halde cep telefonunun beyne verdiği zararın dışında cilt kanserine de yol açabileceğinin altını çiziyor.


Laboratuvar, AB desteğiyle kuruldu


Piyasa Gözetimi Laboratuvarı, Avrupa Birliği (AB) Mali İşbirliği Projesi kapsamında kuruldu. Laboratuvarın inşaat hariç toplam maliyeti 4,8 milyon Euro. Bunun 3,6 milyon Euro'su AB tarafından sağlandı. Piyasa Gözetim Laboratuvarı'nda şu işlemler yapılıyor: Elektromanyetik uyumluluk testleri, alçak gerilim direktifi testleri, SM telefon cihazlarının SAR testleri, radyo frekans testleri.
 
Selim Kuvel
 Zaman
Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.

Çevrimiçi İsra

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 7484
Cep telefonunu tutma şekli neden önemli?
« Yanıtla #17 : 14 Nisan 2008, 19:28:56 »
Cep telefonu hayatımızın bir parçası. Ama dikkatli kullanılmazsa tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. Cep telefonunu tutma şekli bile önemli.

Cep telefonunun zararından korunmak için konuşurken telefonla kulak arasında 15 derecelik açı olmalı..

Sabah'tan Olcay Aydilek Telekomünikasyon Kurumu'nun Hacettepe Üniversitesi'nin tekno-kentinde kurduğu "Piyasa Gözetimi Laboratuvarı"na girdi.

Burada çok özel teknoloji ile inşa edilen odalarda, bir robot yardımıyla konuşma sırasında tutuş şekline bağlı olarak cep telefonlarının beyne etkisi araştırılıyor.

Laboratuvar yöneticisi Telekomünikasyon Kurumu Teknik Düzenleme ve Standardizasyon Daire Başkanı Ejder Oruç'tan kritik uyarılar geldi.

Cep telefonlarının başta beyin olmak üzere insan sağlığını tehdit eden dalgalarının etkisini en aza indirmek için uyarılar şöyle:

Elektromanyetik etkisini azaltmak için telefonu az temas sağlayacak şekilde kullanın.

Çalınca hemen açıp kulağınıza götürmeyin. Telefon en çok enerjiyi o anda harcar. Bağlantı kurulduktan sonra kulağınıza götürün.

Telefonu kulağa, yüze yapıştırmayın.

Kulağınız ile telefon arasında 15 derecelik açı olsun.

Bluetooth yerine kablolu kulaklık öneriliyor. Kablolu kulaklık zararlı etkileri 10'da 1 oranında azaltır.

Beyin gelişimi açısından 16 yaşından küçüklerin kullanmaması gerekir.

Cilt kanseri de elektromanyetik soğurulma sonucu meydana gelir. Mesele, ısının cildinize asgari düzeyde muhatap edilmesidir.

İnternethaber

Çevrimdışı demir

  • aktif okur
  • **
  • İleti: 162
  • Mücahid ve Muhacir olalım...
Cep telefonunun etkisi kanıtlandı
« Yanıtla #18 : 14 Haziran 2008, 12:47:41 »
 Son bilimsel çalışmalar sonucunda, cep telefonuyla sürekli konuşulan taraftaki beynin yarım küresinde, 10 yıl sonunda beyin tümörü görülme sıklığında artış tespit edildi.
 
Memorial Hastanesi Beyin Cerrahisi Bölümünden Prof. Dr. Kadir Tahta, son yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda, cep telefonuyla sürekli konuşulan taraftaki beynin yarım küresinde, 10 yıl sonunda beyin tümörü görülme sıklığında az da olsa artış tespit edildiğini söyledi.

Prof. Dr. Tahta, yaptığı yazılı açıklamada, cep telefonlarının yeni
kullanıma giren bir teknoloji olduğu için bilimsel çalışmaların kısa
dönemli bilgileri içermesi nedeniyle yeterli sonuç alınamadığını
belirtti.

Mikrodalgayla yapılan cep telefonu iletişim sisteminin, hücrelerdeki
etkisinin radyasyona benzeyen etkiler olmadığını ancak yine dokuların
içine enerji girdiğini ifade eden Prof. Dr. Tahta, mikrodalgaların
dokunun derininde ısınmaya neden olduğuna dikkati çekti.

Prof. Dr. Tahta, cep telefonlarından yayılan dalgaların, beyin
hücrelerinin çekirdeklerinde bulunan genlerin DNA zincirlerinde
kırılmalara yol açtığını, bunun da tümör oluşumunun ana sebebi olduğunun
bildirildiğini kaydetti.

-'CEP TELEFONLARINI KULAKLIKLA KULLANIN'-

Cep telefonlarının neden olduğu benzer problemlerin telsiz telefonlarda
da yaşandığın anlatan Prof. Dr. Tahta, 'Son yapılan bilimsel çalışmalar
sonucunda, cep telefonuyla sürekli konuşulan taraftaki beyin yarım
küresinde, 10 yıl sonunda beyin tümörü görülme sıklığında az da olsa
artış tespit edilmiştir' dedi.

Cep telefonu kullanma yüzdesinin 15 yaşındaki geçlerde yüzde 60, 19
yaşında ise yüzde 95'lere kadar çıktığını ifade eden Prof. Dr. Tahta,
günlük yaşamın önemli bir parçası haline gelen cep telefonlarının
'kulaklıkla kullanılması' gerektiğini söyledi.

Cep telefonlarıyla uzun süre konuşulmaması uyarısında bulunan Prof. Dr.

Tahta, cep telefonu üreten firmaların da dalga boylarını ve enerji
değerlerini değiştirerek, daha az zararlı telefonlar üretmeyi
planlamalarını önerdi.



Çok işte çırak olacağına , bir işte usta ol....

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Cep telefonuyla yaşama rehberi
« Yanıtla #19 : 30 Ağustos 2008, 13:36:18 »
Evet, cep telefonları gerçekten çok zararlı. Ama hayatımıza girdi de bir gerçek. Peki bu zararları en aza indirmek için neler yapılabilir? iyibilgi özel

Cep telefonuyla yaşama rehberi

Cep telefonlarının zararlarını bir kez daha tekrar etmeyeceğiz. Artık her yerde yazıyor.

Bu zararları bilmemize rağmen, cep telefonu çoğumuzun hayatında küçük veya büyük bir yere sahip. Madem kullanıyoruz, zararını en az hissedeceğimiz püf noktaları neler?

Kulaklık kullanın: Cep telefonunu doğrudan kulağınıza tutarak konuşmayın. Mutlaka kulaklık kullanın. Konuşurken telefonu vücudunuzdan uzak tutmaya çalışın. Kulaklık yoksa, uzaktan konuşabileceğiniz ayara alın. İlk aradığınız zaman telefonu kulağınızdan uzakta tutun.

Uyurken kapatın: Uyurken cep telefonunuzu kapatın ve evin en uç noktasına kaldırın. Telefonunuz yatak odanızda kalacaksa kapatıp içindeki “çip”i çıkartmak daha doğru olur. Özellikle açık olarak yastığınızın altına koymayın. Uyanmak için çalar saat kullanın.

Kısa konuşun: Cep telefonuyla kısa konuşmaya çalışın.

Mesajla iletişim kurun: Anlatacağınız şeyi mesajla göndermek size de, karşı tarafa da daha az zarar verir.

Evde veya işteyken cebinizi kapatın: Sabit numaradan ulaşılabilecek bir ortamdaysanız cebinizi kapatın.

Çocukların cepten konuşmasına, oynamasına izin vermeyin: Çocukları oyalamak veya eğlendirmek için cep telefonu kullanmayın. Beyinleri bizden daha hassas olan çocuklar bizden daha fazla etkilenir.

Hamileyken, emzirirken cep telefonu kullanmayın: En dikkatli olmanız gereken dönemlerdir. Bebeğinizin yanında, başucunda, odasında kesinlikle cep telefonu kullanmayın.

Toplu taşıma araçlarında, kalabalık yerlerde ceple konuşmayın: Cep telefonuyla konuşan kadar, etrafındaki insanlar da elektromanyetik dalgalara maruz kalmaktadır.

Kapalı alanlar yerine açık havada konuşun: Kapalı bir odada konuşmaktansa açık bir pencerenin önünden, balkondan konuşmak daha az zarar verir.

Cep telefonunu üzerinizde taşımayın: Cep telefonunuzu vücudunuza değecek şekilde taşımayın. Taşırken mümkün olduğu kadar uzakta tutabileceğiniz şekilde bir çantaya koyun.

Kendinize "cepsiz alanlar" ayırın: Yanınıza cep telefonu almadığınız yürüyüşler yapın. Doğaya çıkıp dalgaların, kuşların seslerini dinleyin. Eski günlerdeki gibi cepsiz hayatınızı yaşayın.

iyilikguzellik.com
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı hüsnülhatime

  • okur
  • *
  • İleti: 57
Ynt: Cep telefonuyla yaşama rehberi
« Yanıtla #20 : 30 Ağustos 2008, 16:09:16 »
Allah razı olsun.gerçekten çok önemli bilgiler.
Bak şu çeşmenin haline
İçecek tası yok
Kırma mü'minin kalbini
Yapacak ustası yok

Çevrimdışı ihvan

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2399
Cep Telefonu Rus Ruletine Benzer
« Yanıtla #21 : 08 Eylül 2008, 12:29:17 »
ABD KANSER ENSTİTÜSÜ UYARDI: CEP TELEFONU RUS RULETİNE BENZER


Cep telefonu kullananlar DİKKAT !
Enstitü, cep telefonunun riskleri konusunda birbirinden önemli 10 maddelik uyarı yayınladı, özellikle çocukların korunması gerektiğini vurguladı.


Amerika'nın en önemli kanser araştırma kurumlarından Pittsburg Kanser Enstitütüsü Direktörü Ronald Herberman 3 bin çalışanına iki sayfalık bir "memorandum" göndererek cep telefonu uyarısı yaptı.


Herberman, kullanıcıların, cep telefonunun riskleri konusundaki bilimsel araştırma sonuçlarını beklemeden hemen önlem almaları gerektiğini duyurdu ve beyinleri gelişmekte olduğu için özellikle çocukların telefonlara karşı korunması gerektiğini vurguladı. Bildiriye imza koyan onkolog Devra Davis, "Beyninizle Rus ruleti oynamak istemiyorsanız uyarıları dikkate alın" dedi.


İŞTE MEMORANDUM


- Çocuklarınızın çok acil durumlar dışında cep telefonu kullanmasına izin vermeyin. Çocuk beynine elektromanyetik dalgaların girişi çok daha kolaydır. Bu dalganın etkileri çocuklarda çok daha etkin hissedilir.


- Konuşurken vücudunuzdan uzak tutun. 0.9 metre uzak tutulan bir telefondan yayılan elektromanyetik dalga 50 kat daha düşüktür. Mümkün olduğunca kulaklıkla kullanın.


- Toplu taşıma araçlarında cep telefonu kullanıp başkalarına da zarar vermeyin.


- Telefonu üzerinizde taşımayın. Yatarken yanınıza koymayın ve mutlaka kapatın.


- Üzerinizde taşıyacaksanız tuş takımının bulunduğu taraf dışarı baksın. Böylece dalgaların vücudunuza değil dışarı doğru yayılmasını sağlarsınız.


- Cep telefonunun etkisi kullanıldığı süreye bağlı olarak değişir. Konuşmalarınızın birkaç dakikayı geçmemesine özen gösterin.


- Cep telefonuyla konuşurken sık sık kulağınızı değiştirin. Karşı taraf açmadan telefonu kulağınıza götürmeyin.


- Sinyal seviyesi düşük olduğunda telefonla konuşmayın. Yüksek hızda arabada ya da trende giderken telefon baz istasyonlarını yakalamak için daha çok dalga yayacağı için telefonla konuşmayın.


- Mümkün olduğunca SMS ile haberleşmeye çalışın.


- SAR (Elektromanyetik dalga birimi) seviyesi düşük bir cep telefonu alın.


ÇOCUKLARIN BEYNİNİ ETKİLİYOR
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2008, 12:42:40 Gönderen: enfa »

osmanli

  • Ziyaretçi
Kanser uzmanları: Cep telefonu-beyin tümörü ilişkisi sigara-akciğer kanseri kadar net     
ABD'nin başkenti Washington, tüm dünyadan kanser uzmanlarının katılımıyla gerçekleşen bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Radikal'in haberine göre Dünyanın önde gelen kanser araştırmacıları, cep telefonu kullanmakla beyin kanseri arasındaki doğrudan ilişkiyi, sigara içince akciğer kanserine yakalanma riskiyle eşdeğerde görüyor.

Hem kişileri hem de hükümetleri uyaran uzmanlar, özellikle toplantının yapıldığı ABD'de cep telefonu kullanan çocuk sayısının çokluğuna dikkat çekerek, bir dizi acil önlem alınmasını istedi.

Kullanım yaşının yasalarla sınırlandırılması gerektiğini söyleyen araştırmacılar, çocukların beyin yapıları henüz yetişkinler kadar gelişmediği için, cep telefonunun yaydığı radyasyondan daha fazla etkilendiklerini, acil durumlar dışında ve kulaklık olmadan cep telefonuyla konuşmanın çocukları olumsuz etkilediğini açıkladı.

Tüm dünyada cep telefonu kullanmaya başlayalı çok uzun süre olmadığını, dolayısıyla zararlarının henüz tam görülemediğini belirten uzmanlar kanser vakalarının cep telefonu kullanımıyla birlikte ne kadar çoğaldığını görmek içinse az bir zaman kaldığını söylüyor.

Kulaklık şart! ABD, Albany Üniversitesi'nin araştırması cep telefonu kullanan birinin kullanmayana oranla beş kat fazla beyin tümörü riski taşıdığını gösterdi. İsveçli kanser uzmanı Lennart Hardell ise cep telefonunun mutlaka kulaklıkla kullanılması gerektiğini söylüyor.

Beyin tümörünün çok yavaş ilerleyen, dolayısıyla teşhisi, tedavi şansı geçtikten sonra yapılabilen bir tümör türü olması sebebiyle uzmanlar önümüzdeki yıllarda beyin kanserine yakalanacak kişi sayısının artmasından endişe ediyor.

Albany Üniversitesi'nden David Carpenter dünyada 3 milyarın üstünde cep telefonu kullanıcısı bulunduğunu, bunların çoğunun çocuk ve genç yaşta olduğunu, dolayısıyla gelecek kuşaklarda görülecek beyin kanseri vakalarının, tüm zamanların en büyük kanser vakası rakamı olacağını söylüyor.

Sigara gibi uyarı yazılsın

Cep telefonu üreticilerine de mesaj gönderen araştırmacılar, telefonların üstüne de sigara paketlerinde olduğu gibi sağlığa zararlı olduğu yönünde uyarı yazılması, yazılmamış telefonların toplatılması gerektiğini söyledi. Toplantıya İngiliz ve İsrailli araştırmacılar da katıldı. İngiliz araştırmacılar teknoloji geliştirmenin bir sorumluluk olduğunu, geliştirilen ürünlerin sağlığa en az zararlı şekillerde üretilmesi gerektiğini söyledi.

Çevrimdışı Lika

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 3892
Cep telefonu, beyinde tümör yapıyor!
« Yanıtla #23 : 20 Ekim 2008, 21:59:49 »
Cep telefonu-beyin tümörü ilişkisi sigara-akciğer kanseri kadar net 

ABD'nin başkenti Washington, tüm dünyadan kanser uzmanlarının katılımıyla gerçekleşen bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Radikal'in haberine göre Dünyanın önde gelen kanser araştırmacıları, cep telefonu kullanmakla beyin kanseri arasındaki doğrudan ilişkiyi, sigara içince akciğer kanserine yakalanma riskiyle eşdeğerde görüyor. 

Hem kişileri hem de hükümetleri uyaran uzmanlar, özellikle toplantının yapıldığı ABD'de cep telefonu kullanan çocuk sayısının çokluğuna dikkat çekerek, bir dizi acil önlem alınmasını istedi.

Kullanım yaşının yasalarla sınırlandırılması gerektiğini söyleyen araştırmacılar, çocukların beyin yapıları henüz yetişkinler kadar gelişmediği için, cep telefonunun yaydığı radyasyondan daha fazla etkilendiklerini, acil durumlar dışında ve kulaklık olmadan cep telefonuyla konuşmanın çocukları olumsuz etkilediğini açıkladı.

Tüm dünyada cep telefonu kullanmaya başlayalı çok uzun süre olmadığını, dolayısıyla zararlarının henüz tam görülemediğini belirten uzmanlar kanser vakalarının cep telefonu kullanımıyla birlikte ne kadar çoğaldığını görmek içinse az bir zaman kaldığını söylüyor.

Kulaklık şart! ABD, Albany Üniversitesi'nin araştırması cep telefonu kullanan birinin kullanmayana oranla beş kat fazla beyin tümörü riski taşıdığını gösterdi. İsveçli kanser uzmanı Lennart Hardell ise cep telefonunun mutlaka kulaklıkla kullanılması gerektiğini söylüyor.

Beyin tümörünün çok yavaş ilerleyen, dolayısıyla teşhisi, tedavi şansı geçtikten sonra yapılabilen bir tümör türü olması sebebiyle uzmanlar önümüzdeki yıllarda beyin kanserine yakalanacak kişi sayısının artmasından endişe ediyor.

Albany Üniversitesi'nden David Carpenter dünyada 3 milyarın üstünde cep telefonu kullanıcısı bulunduğunu, bunların çoğunun çocuk ve genç yaşta olduğunu, dolayısıyla gelecek kuşaklarda görülecek beyin kanseri vakalarının, tüm zamanların en büyük kanser vakası rakamı olacağını söylüyor.

Sigara gibi uyarı yazılsın

Cep telefonu üreticilerine de mesaj gönderen araştırmacılar, telefonların üstüne de sigara paketlerinde olduğu gibi sağlığa zararlı olduğu yönünde uyarı yazılması, yazılmamış telefonların toplatılması gerektiğini söyledi. Toplantıya İngiliz ve İsrailli araştırmacılar da katıldı. İngiliz araştırmacılar teknoloji geliştirmenin bir sorumluluk olduğunu, geliştirilen ürünlerin sağlığa en az zararlı şekillerde üretilmesi gerektiğini söyledi.

Star
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Çevrimdışı BT 857

  • aktif okur
  • **
  • İleti: 200
Ynt: Başınızı cep telefonu mu ağrıtıyor?
« Yanıtla #24 : 20 Ekim 2008, 22:25:22 »
ne diyelim hz.Allah bu hastaliklardan hepimizi korusun ama yinede cep telefonunun  eksikligini yasatmasin. :hihi
LA TENSENA

Çevrimdışı ay-yüzlüm

  • yazar
  • ****
  • İleti: 641
Ynt: Başınızı cep telefonu mu ağrıtıyor?
« Yanıtla #25 : 20 Ekim 2008, 23:12:10 »
ne diyelim hz.Allah bu hastaliklardan hepimizi korusun ama yinede cep telefonunun  eksikligini yasatmasin. :hihi

aminn öyle telefonsuz olmaz artık iice alıştık..
Yürü dünya yürü bu yol dergaha gider.
Bu yol gama,kedere,acıya,aha gider.
Çıkablirsen eyer bu yokuşu zirveye,
Hüzünlenme o zaman sonu felaha gider.

Çevrimdışı Nakkaş

  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 250
Patlayan Cep Telefonu Öldürdü
« Yanıtla #26 : 03 Şubat 2009, 13:06:20 »

Notebook ve cep telefonu pillerinin yandığına ve patladığına çok sahit olduk ama bu kez gerçekleşen patlama ölümcül oldu. Telefonunuzun patlamaması için yapmanız gerekenler bu haberde...

Çin'in Guangzhou şehrinde Lenovo shop'ta tezgâhtar olarak çalışan genç gömlek cebinde taşıdığı cep telefonu patlayınca hayatını kaybetti. Gelen ilk haberlere göre 20 yaşlarında olan genç, kazadan kısa süre önce telefonunun pilini yeni bir tanesiyle değiştirmiş ve telefona takmadan önce şarj etmişti. Olaya tanık olan görgü şahitlerinden birisi patlamanın gencin boynundaki atar damarın yırtılmasına yol açtığını, yoğun kan kaybının gencin ölümüne neden olduğunu belirtti.

Patlayan pilleri ilk defa duymuyoruz ama bu ölümle sonuçlanan ilk patlayan pil vakası. Eski telefonunuz için yan sanayi pil almayı düşünüyorsanız ve isimsiz veya bilinmeyen bir marka almaktan kaçının. Ve orijinal pil kullanıyor bile olsanız, telefonunuzu boynunuza yakın bir yerde taşımamanız akıllıca olacaktır.


Kaynak : shiftdelete
nethabercilik

Çevrimdışı müteallim

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 4785
  • gizli mahzenlerde kalan tarihin yeni adresi
    • www.Libv- kamp-lintfort.de
Ynt: Cep telefonunun etkisi kanıtlandı
« Yanıtla #27 : 22 Mart 2009, 01:07:17 »
Akdeniz Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şükrü Özen, doğru planlanmış, kontrolle işletilen bir baz istasyonunun insan sağlığına olumsuz etkisinin, cep telefonlarının yarattığı etkiye göre daha az olduğunu bildirdi.

Yrd. Doç. Dr. Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elektronik cihazların kullanımının artmasıyla elektro manyetik kirliliğin de arttığına işaret ederek, elektro manyetik kirliliğin, haberleşme frekans bandının ve cep telefonu kullanımının artmasından sonra kamuoyu gündeminde de yerini bulduğunu söyledi. Yaklaşık 10 yıldır Isparta, Burdur, Denizli ve Antalya'da elektro manyetik kirliliği tespit amacıyla ölçümler yaptığını anlatan Özen, şöyle konuştu:

''Bu ölçüm sonuçlarına göre, baz istasyonları, elektro manyetik kirlilik bakımından en alt sıralardaki risk grubuna giriyor, ama medyada sürekli baz istasyonları ile ilgili haberler yer alması insanları tedirgin ediyor. Bu tartışma Türkiye'de çok doğru yürütülmüyor. Teknik anlamda şunu net olarak söyleyebilirim: Doğru planlanmış, kontrolle işletilen bir baz istasyonu, cebimizde taşıdığımız cep telefonuna göre 10-15 kat daha az risk taşıyor. Oysa biz baz istasyonlarını en tepeye oturtuyoruz. Esas riskleri dikkate almadan baz istasyonlarını tartışıyoruz.''

Yrd. Doç. Dr. Özen, Yargıtayın, yönetmeliğe uygun olarak kurulup işletilse dahi baz istasyonlarının uzun zaman diliminde insan sağlığında zarara neden olacağından hareket ederek baz istasyonlarının yerleşim yerlerinden uzağa kurulmasına ilişkin kararıyla, hücresel haberleşme teknolojisinin iptal edileceğini de kaydetti. Baz istasyonlarının çalışma prensibine dayalı hücresiz ağ modeli olduğuna işaret eden Yrd. Doç. Dr. Özen, ''Belli mesafelerde birbirini gören ve kullanıcıların da sinyal anlamında çok rahat erişebileceği yakınlık mesafeleri vardır. Hücresel yapı içerisinde bunların serpiştirilmesi lazım. Bu mesafeleri artırırsanız haberleşmeyi ortadan kaldırmak zorunda kalırsınız ki teknik açıdan bu mümkün değil ya da çok yüksek güçlü elektro manyetik dalga yayarsınız, ama bizim bunu çok düşük güçlerde halletmemiz lazım. Çok düşük güçlerde halledelim ki dalgaların gerek canlıyla gerek cihazlarla etkileşimi azalsın. Dolayısıyla baz istasyonlarını kent dışına taşımak demek, hücresel haberleşme teknolojisini iptal etmek gibi bir şey'' diye konuştu.

-CEP TELEFONLARININ OLASI ZARARLARI-

Cep telefonu kullanımına bağlı olarak beyin tümörlerinin artma eğilimi gösterebileceği çalışmalar olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Şükrü Yrd. Doç. Dr. Özen, bunun dışında, cep telefonu kullanıcılarında yorgunluk, uykusuzluk, stres gibi etkilerin görüldüğünün de literatürde yer aldığını belirtti. Yrd. Doç. Dr. Özen, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yüzde yüz kanıtlanmış bir çalışma var, bu da araç kullanırken cep telefonu kullanmanın kazaya nedeni olduğu... Cep telefonunun dikkati dağıttığı üzerinde durulan bir konu, ancak işin bir de şu yönü var: Cep telefonları baz istasyonu ile bağlantı kurarken sinyal gönderirler. Eğer planlama iyi yapılmış, baz istasyonu iyi sayıda yerleştirilmiş, ağda bir kapsama sorunu yoksa cep telefonu çok düşük güçte iş yapıyor. Ancak bulunduğunuz nokta dalgaların yayılmasına müsaade etmiyorsa bu defa telefon istasyona bağlanırken zorlanacak ve gücünü artıracak. Gücünü artırması demek elektro manyetik ışımanın artması anlamına gelir ve bu da biyolojik etkileşim riskini artırır.''

-PRATİK ÖNLEMLER-

Cep telefonunun gereksiz yere uzun kullanılmaması gerektiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Şükrü Özen, telefonun sürekli tek bir el ve ve tek kulakta kullanılmaması gerektiğini bildirdi. Telefonun arada bir el değiştirilerek ve diğer kulakla dinlenilerek kullanılmasının yararlı olduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Özen, ''Biyolojik dokuların kendini onarma özellikleri var. Bu nedenle sürekli aynı bölge değil, periyodik kullanımı tavsiye ediliyor'' dedi.

Yrd. Doç. Dr. Özen, telefon kullanırken sağlık açısından dikkat edilmesi gereken konuları da şöyle sıraladı:

''Telefonunuzu kalp üzerinde taşımamalısınız. Çünkü ciddi anlamda etkileşime girmektedir. Cep telefonları, kullanılmazken bile kendine en yakın baz istasyonuna (Ben buradayım) sinyali gönderir. Kullanmadığınız zamanlarda cebinizde bulundurmak yerine el çantasında taşımayı tercih edin. Ev ve iş yerinde kendinizden yaklaşık 50 santimetre ya da elimizin yetişebileceği alanda tutmak çok mükemmel bir güvenlik sağlar. Telefonu uyurken yastığınızın altına koymayın.

Eğer güvenlik anlamında mutlaka gerekli olduğunu düşünüyorsanız çocuğunuza, sadece ihtiyacı olduğu anda telefonu kullanmasını öğretin. Kesinlikle 10 yaş altındaki çocukların cep telefonu kullanmaması gerekir.''
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

Çevrimdışı narçiçeği

  • aktif okur
  • **
  • İleti: 141
Ynt: Cep telefonunun etkisi kanıtlandı
« Yanıtla #28 : 22 Mart 2009, 04:48:26 »


cep telefonun zararını bide canlı görün .... Allah muhafaza biz neye güvenip sabahtan akşama telefon kulağımızdan inmez ki.... ( aslını bulamadım bu dayeni versiyonu galiba )

http://yenisafak.com.tr/video/?c=38&i=122059
Sakın terk-i edebden kûy-ı Mahbûb-i Hudâ’dır bu
Nazargâh-i ilâhidir, Makam-ı Mustafâ’dır bu

Çevrimdışı Fatihan

  • Administrator
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 6994
  • Milimi milimine Ehli sünnet...
Ynt: Cep telefonunun etkisi kanıtlandı
« Yanıtla #29 : 22 Mart 2009, 23:02:46 »
Mısırı bile patlatıyor ha alternatif bir mısır patlatma cihazı olarak da kullanılabilir o zaman telefonlarımız   :cool

Şaka bir tarafa bir ara yatarken hep çok yakınıma yastık altına filan bırakıyordum çok şiddetli baş ağrılarım oluyordu.Daha sonra tavsiye üzerine artık uzağa koymaya başladım bu ağrılardan kurtuldum...